Vítej mezi Petřiny oběti. Bezradné tenistky si ze sebe dělají na internetu srandu

- Jan Vojkůvka

Magdalena Rybáriková, Irina Beguová, Belinda Bencicová a Amanda Anisimová. Co mají tyto čtyři tenistky společného? Všechny se jen marně snažily najít recept na fantasticky hrající Petru Kvitovou, která bez ztráty setu prošla na Australian Open do čtvrtfinále. Ale například Švýcarka Bencicová vzala svou porážku hodně s nadhledem.

Osmifinálový souboj Kvitové s Američankou Anisimovou skončil za pouhých 60 minut hladkou výhrou Češky 6:2, 6:1. Kvitová dokonce nečelila ani jednomu brejkbolu a za celý zápas si na podání prohrála jen 7 fiftýnů.

„Dnes jsem dostala pořádnou tenisovou lekci, ale bylo to od jedné z nejlepších na světě,“ okomentovala na Instagramu Anisimová drtivou porážku.

Smířlivý, skoro až obdivný tón. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby k příspěvku se svým komentářem nepřispěchala Švýcarka Belinda Bencicová a nepobavila internet svou pohotovou reakcí. „Vítej do klubu,“ napsala Bencicová s vysmátým emotikonem a výmluvným hashtagem „Petrasvictims“, což jsou v překladu Petřiny oběti.

Faktem je, že v takové formě na grandslamu Petra Kvitová už hodně dlouho nebyla. Její soupeřky to také v každém utkání pořádně schytávají. Celkově ale má česká hráčka obdivuhodnou formu. Vždyť vyhrála devět zápasů v řadě a na kontě už má zkraje sezony titul ze Sydney.

Výborné formy své krajanky si všimla i deblová světová jednička Kateřina Siniaková. „Jde do každého míče na dvě stě procent. Dává dlouhé a přesné rány. Je levačka, takže pro soupeřky hodně nepříjemná,“ komentovala dvaadvacetiletá Češka. „Víte, že jakmile se vám jeden úder úplně nepovede, už může být po výměně. A Winnery? Občas to vypadá, že čím lepší míček zahrajete, tím lepší dostanete zpátky,“ podotkla.

Přehrát Kvitovou je v Melbourne zatím nadliský úkol. Ani jedna z hráček nedokázala své sokyni vzít více než pět gemů. Prolomit smůlu se pokusí domácí hvězda Ashleigh Bartyová. Ta sice s Kvitovou letos už také prohrála, ve finále v Sydney, ale přinutila ji rozhodnout o svém triumfu až v tiebreaku třetího setu. A rozhodně netouží být další Petřinou obětí.