Šok. Siniaková si při mečbolu zvrtla nohu. Skončila na rozpáleném kurtu

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: České duo deblových světových jedniček mělo v pondělí těžkou šichtu. Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou musely složitě otáčet nepříznivý stav zápasu a když už se zdálo, že obrat dokončí, zvrtla si Siniaková při mečbolu kotník. „V prvním momentu to byl šok,“ líčila pak po zápase.

Na druhé straně stály špičkové singlistky Sabalenková s Mertensovou. Češky prohrály první set, pak ale stav obrátily na svou stranu a ve třetí sadě měly za stavu 5:3 mečbol. Od soupeřek však přiletěl skvělý forhend, Siniaková se po něm u základní lajn natahovala, jenže při maximálním úsilí zapomněla kontrolovat kotník, na který špatně došlápla a skončila na zemi.

Na tribunách Margaret Court Areny to zahučelo. Takhle že má zápas skončit? To snad ne…

„Bylo to opravdu nepříjemný, v prvním momentu šok,“ popisovala Siniaková okamžik, který ve zpomaleném záběru opravdu nevypadal dobře. „Pak jsem si uvědomila, jak je kurt hrozně horký, chvíli jsem totiž nemohla ze země vstát,“ líčila trable v rozpáleném australském odpoledni.

K Siniakové příběhla její parťačka Krejčíková a blonďatá Češka se ze země naštěstí za chvíli zvedla. Ohnutý kotník rozchodila a za chvíli hlásila, že je připravená zpět do hry. Uf.

„Bylo to nakonec naštěstí jenom lehké podvrtnutí. Kotník se rychle vrátil zpátky, takže jsem si ani nevolala fyzio. Mělo by to být už v pohodě,“ usmívala se zase po zápase. Ten nakonec Češky po krátké pauze, kdy se Siniaková dávala dohromady, vyhrály 2:6, 6:2 a 6:3.

Zkouška to ale pro první pár svět byla dost těžká. Sabalenková s Mertensovou potvrdily, že tenis ovládají excelentně, a první set opanovaly. „Nezadařil se nám nástup, takže si vážím toho, že jsme s Bárou bojovaly, spolupracovaly a výsledek otočily. Stále jsme se soustředily, stačily něco vymyslet a jedna druhou jsme povzbuzovaly, že jsme lepší deblistky než ony,“ říkala Siniaková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Moved to the quarterfinals of @australianopen ? ⠀ ? Martin Sidorjak

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina),Led 21, 2019 v 1:31 PST

Sama, aniž si to uvědomovala, bojovala v zápase o jednu důležitou metu – aby zůstala i po Australina Open dál deblovou světovou jedničkou. Povedlo se. „Vážně zůstanu jedničkou?“ smála se Siniaková po výhře. „Žebříček jsem nekontrolovala, ale bylo by to fajn. Asi bych si toho měla vážit víc. Řeším hlavně singl a neuvědomuju si, že jsem číslo jedna na světě v deblu. S Bárou nám to klape, čím déle to vydrží, tím víc budu nadšená.“

Siniaková s Krejčíkovou spolu loni vyhrály dva grandslamové tituly – Roland Garros a Wimbledon. Na Australian Open jsou teď ale ve čtvrtfinále vůbec poprvé. 

Pokud teď Siniaková s Krejčíkovou zvládnou čtvrtfinálový zápas proti páru Stosurová, Čang, mohly by se v semifinále utkat s dalším ryze českým párem Barbora Strýcová, Markéta Vondroušová. „Jen to dokazuje, že my Češky můžeme hrát s kýmkoliv. Kdybychom na sebe narazily v semifinále, aspoň by jeden český tým hrál o titul,“ usmála se dvaadvacetiletá Češka.

A byla ráda i za své singlové kolegyně – Petru Kvitovou a Karolínu Plíškovou – které to dotáhly taktéž už do čtvrtfinále. „Turnaj je pro nás určitě vydařený. Čím víc se nám Češkám daří, tím líp pro nás. Aspoň všichni vidí, jak tenis umíme,“ shrnula.