Kouzelník z Messiho kraje. Schwartzman proti Berdychovi ukázal fotbalovou show i výjimečný úder

- Tomáš Macák

Stal se další obětí znovuzrození Tomáše Berdycha. Ve třetím kole Australian Open podlehl Diego Schwartzman českému tenistovi 1:3. Argentinec navzdory porážce zaujal několika momenty, které australské publikum pobavily, či ho dokonce přivedly do údivu. Řeč je především o ukázce fotbalového umu, ale také famózní ráně, která prosvištěla kolem sítě a milimetrově orazítkovala roh kurtu.

Je v reprezentaci momentálně nějaké volné místo? Neshání Lionel Messi náhodou parťáka? To jako by se honilo hlavou Diegu Schwartzmanovi v průběhu utkání s Tomášem Berdychem. Za stavu 2:2 ve třetím setu si přezdívaný „El Peque“, neboli prcek, před podáním dovolil menší prodlevu. Pustil si míček na botu a začala nožičková show. Levá, pravá. Vše naprosto pod kontrolou. Když Argentinec usoudil, že fotbalu už bylo dost, poslal balónek na rám rakety, kde ho chvíli nechal poskakovat a pak ho elegantně zastavil mezi rukojetí a předloktím.

Diváci si zpestření náramně užívali. Nevídaný moment plný odlehčení uprostřed důležitého zápasu neunikl ani argentinským fanouškovi, který byl oděn do dresu fotbalového mága Messiho.

Svoji tenisovou šikovnost Schwartzman demonstroval především zásluhou jednoho famózního úderu, který může směle aspirovat na jednu z nejpovedenějších ran roku.

Ještě v první sadě, když Berdych při podání argentinského hráče vedl 5:4, si šestadvacetiletý rodák z Buenos Aires dovolil libůstku. Už se zdálo, že má Berdych soupeře na lopatě - povedeným a rychlým úderem vyhnal Schwartzmana předaleko od osy hřiště. Ten však dokázal ze svízelné pozice napálit míček takovým způsobem, že se s obrovskou rychlostí mihnul kolem sítě a krásně orazítkoval přesně kout hřiště.   

Krása ale v tenise plusové body nepřidává, a tak se po výtečném výkonu může na třaskavý duel s Rafaelem Nadalem těšit Tomáš Berdych, jenž Schwartzmana dohromady porazil 5:7, 6:3, 7:5 a 6:4.