Zešílela? Neúctu k soupeřce korunovala vztyčeným prostředníčkem k divákům

- Jan Vojkůvka

Tohle si Julia Putincevová rozhodně za rámeček nedá. Po porážce 5:7, 6:4, 2:6 se zachovala velmi neprofesionálně, když velmi vlažně, vlastně skoro vůbec, nepodala ruku jak Švýcarce Belindě Bencicové, tak umpirovému rozhodčímu. Vše ale korunovala gestikulacemi směrem k publiku, které při odchodu počastovala zdviženým prostředníčkem.

Rozhodčí Mohamed Lahyani musel během utkání napomínat rozvášněné publikum a žádal ho, aby byl fér k oběma tenistkám, které spolu zápolily na dvorci. Část fandila Bencicové, část Putincevové.

Přitom se nedá říct, že by se diváci chovali k jedné či druhé nepřátelsky. Co si však musela Kazaška vyslechnout byl hlasitý projev nesouhlasu s jejím až opovržlivým podáním ruky vítězce. Své o tom ví například Bára Strýcová, která má rovněž s Putincevovou negativní zkušenosti.

I ta měla totiž s podáním ruky Putincevové v Melbourne co dočinění. „Normálně jsme si podaly ruku, ona mi ji opravdu hodně zmáčkla, ale to bych neřešila. Ona je taková, není moje oblíbenkyně,“ podotkla na její adresu česká tenistka. Silný stisk je však asi o něco příjemnější zkušenost, než tzv. leklá ryba v ruce, kterou si prožila radující se Bencicová.

Putincevová následně při odchodu z dvorce začala ukazováčkem gestikulovat k divákům, že jejich chování rozhodně nebylo přípustné. Jistě, měla za sebou téměř tříhodinovou bitvu, ale jako profesionálka asi měla krotit své emoce. Jenže to nedokázala a při procházení kolem tribuny vztyčila k publiku prostředníček, čímž dala zcela jasně najevo, co si o přítomných fanoušcích myslí.

Jenže, jak už řekla Barbora Strýcová – taková už Putincevová je. Bezprostřední, na kurtu možná arogantní, nepříjemná. Tentokrát to ale trochu přehnala.