Křeče i bolest žaludku. Ani to lvici Kvitovou nezastavilo. Hrát finále miluju ze všeho nejvíc, říká

- Jan Havlovic

Petra Kvitová znovu prokázala nezdolné odhodlání a bojovnost. Při dvou a půl hodinové finálové bitvě v Sydney českou lvici nezastavily ani žaludeční problémy. „Chytaly mě i křeče,“ vrací se světová osmička k napínavému závěru finále. Teď čeká osmadvacetiletou tenistku cesta do Melbourne, kterou absolvuje s Australankou Bartyovou privátním letadlem.

Po náročném finále si Petra Kvitová zalezla do studeného bazénu, aby zmobilizovala síly. Při regeneraci si našla čas i na české novináře, kterým poskytla čerstvé ohlasy po triumfu na turnaji v Sydney. „Zisk trofeje na začátku roku je neuvěřitelný,“ raduje se dobře naladěná Kvitová.

Světová osmička si při finálovém duelu sáhla doslova na dno fyzických sil. „V závěru zápasu jsem již byla v křečích a bylo mi i špatně od žaludku. To bylo zřejmě způsobeno tím, jak jsem do sebe dostávala hodně cukrů a gelů,“ popisovala Kvitová, jak se cítila při finálovém klání.

Přitom úvod zápasu se Češce vůbec nepovedl, když ztratila první sadu za 27 minut poměrem 1:6. „Byla jsem pomalá a chvilku trvalo, než jsem se do toho dostala,“ vysvětluje česká tenistka.

Nepříznivý stav zápasu však Kvitová dokázala otočit a napínavou bitvu rozhodla ve svůj prospěch v rozhodujícím tiebreaku. „Celkově to bylo opravdu náročné. Teď mám hlavně strašnou radost, že jsem to zvládla,“ oddechla si.

Kvitová znovu prokázala, že ve finálových klání jen zřídkakdy odchází jako poražená. „Hrát finále, hrát o ten pohár – to na tenisu miluji úplně nejvíc,“ přiznává.

Osmadvacetiletá Kvitová pokračuje v náročném programu. Ještě v sobotu přeletí do Melbourne. „S Ashleigh Bartyovou letíme privátním letadlem. Pořadatelé místního turnaje se o nás starají moc hezky,“ prozrazuje. „V neděli si půjdu v Melbourne na chvilku pinknout a v pondělí jdu na to,“ plánuje Kvitová.

Právě v pondělí vstoupí česká hráčka, která bude v pondělí novou světovou šestkou, do Australian Open duelem proti Slovence Magdaleně Rybárikové. Času na odpočinek tak není mnoho.

„Pojedu pořád v turnajovém rytmu. Teď si hlavně užívám zisk titulu a pak se uvidí, co přijde,“ neláme si Kvitová hlavu nad náročným programem.

A jak bude nabírat síly po vyčerpávajícím týdnu? „Budu hodně jíst, hlavně proteiny, aby si svaly trochu odpočinuly. A především budu hodně spát, protože mi ty noční zápasy mi daly hodně zabrat a moc jsem toho nenaspala,“ vrací se Kvitová ke čtvrtfinálovému a semifinálovému duelu, které dohrávala dlouho po půlnoci. „Chodila jsem spát třeba ve čtyři ráno, což nebylo úplně to nejlepší.“

Do Melbourne bude dvojnásobná wimbledonská šampionka přijíždět jako jedna z favoritek na titul. „Jsem na ten tlak už nějak tak zvyklá, ale sama na sebe si ho určitě vyvíjet nebudu,“ říká. „Tenhle týden mi ukázal strašně moc. V Melbourne je to sice grandslam, ale já to budu brát jako normální turnaj,“ prozrazuje osmadvacetiletá tenistka recept na grandslamový úspěch.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Title #26. I am sooooo happy ?❤️ #sydneytennis

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Led 12, 2019 v 2:08 PST