Kvitová je ve finálových bitvách k neporažení! Aktuálně drží šest titulů

- Jan Havlovic

Petra Kvitová v sobotní finálové bitvě v Sydney znovu předvedla, že jakmile jde o titul, je prakticky k neporažení. Světová osmička vyhrála již osmé finále v řadě! Česká lvice je aktuálně zároveň úřadující šampionkou hned na šesti turnajích, čímž se nemůže pochlubit žádná jiná tenistka na světě.

Osmadvacetiletá Kvitová ze sebe vyždímala při sobotní finálové bitvě v Sydney úplné maximum. Česká lvice si ve dvou a půl hodinové bitvě sáhla až na dno svých fyzických sil. Výsledkem je premiérový titul v této sezoně a celkově 26. titul v kariéře.

Dvojnásobná grandslamová šampionka je známá tím, že když už se do finále dostane, jen zřídkakdy v něm končí jako poražená. Triumfem v Sydney zaznamenala Kvitová již osmou finálovou výhru v řadě!

I bilance titulových zápasů Petry Kvitové je vskutku výjimečná. Aktuálně má bilanci 26 vyhraných duelů a pouze v sedmi případech odcházela jako poražená.

Česká tenistka, která se v pondělí posune na pozici světové šestky a bude novou českou tenisovou jedničkou, aktuálně drží šest turnajových vavřínů. Kvitová je úřadující šampionkou na těchto tenisových podnicích – Petrohrad, Dauhá, Praha, Madrid, Birmingham a nyní i Sydney.

Podobnou bilancí se nemůže pochlubit v této chvíli žádná jiná tenistka.

Petra Kvitová nyní bude pokračovat v náročném programu. Česká hráčka se přesune do Melbourne, kde v pondělí vstoupí do úvodního grandslamu letošní sezony. V prvním kole Australian Open narazí Kvitová na Slovenku Magdalenu Rybárikovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

@petra.kvitova conquers @sydney_international championship! ??

Příspěvek sdílený WTA (@wta),Led 12, 2019 v 1:03 PST