Dnešek byl den blbec, smutnila po porážce Krejčíková

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: V utkání druhého kola kvalifikace měla v obou setech výsledkově navrch, přesto nakonec opouštěla Barbora Krejčíková kurt jako poražená. “Myslím, že většinu zápasu jsem byla lepší, ale bohužel jsem nakonec odešla s prohrou. To se tak někdy stane,” hlesla smutně po zápase s Francouzkou Jessikou Ponchetovou Češka, jež si tak na australském grandslamu zahraje pouze v deblu.

I přes prohru 6:7, 4:6 získala za celý zápas jen o dva míče méně než soupeřka. V hlavě měla zejména hlavně desátý gem první sady, kdy podávala na vítězství v setu. “Vedla jsem 5:3, pak jsem za stavu 5:4 podávala do setu a předvedla jsem tři dvojchyby. To se jí pak hrálo,” smutně pokrčila rameny.

Krejčíková pak za stavu 5:6 odvrátila dva setboly, v tiebreaku stáhla ze stavu 3:6 na 5:6, ale pak velmi dlouhou výměnu plnou tvrdých úderů, kdy celkem třikrát dopadl míček na lajnu, prohrála. “Do tohoto stavu jsem se hlavně vůbec neměla dostat. Já sama jsem ji nakopla těmi třemi debly a pak už to měla v hlavě a byla odvážnější.”

Ve druhém setu ještě měla Krejčíková brejkbol na 5:3. To byla poslední šance Češky na obrat v zápase. “Dala tvrdý servis na téčko, ale pak jsem dobře tipla stranu a při pokusu ji prohodit na síti jsem bohužel zahrála míč do sítě,” popsala Krejčíková.

Krejčíková se v zápase trápila. “Vůbec jsem nevěděla, co od ní čekat. Byla hodně nečitelná a možná proto je tam, kde je. Ponchetová mě navíc hodně trápila servisem. První servis strašně hulila a naopak při druhém dávala jenom lehký slice, ale nedokázala jsem si s ním za celý zápas poradit.”

Na nevynucené chyby “vyhrála” česká tenistka 33:17. Zaznamenala šest dvojchyb, nedala žádné eso, zatímco soupeřka neudělala dvojchybu žádnou a es nastřílela pět. “Ona byla ta, která spíš běhala a vracela míče. Nechtěla jsem, abychom na sebe pinkaly obě dvě, tak jsem bohužel převzala iniciativu. Začala jsem tedy útočit a hrát rychle. Měla jsem ji asi taky občas nechat hrát a počkat si na chybu, ale dnešek byl pro mě takový den blbec. Je škoda, že se to stalo zrovna na grandslamu, ale nedá se nic dělat,” smutnila.

Loni Krejčíková uhrála v Melbourne finále kvalifikace, letos končí o kolo dřív. “Loni jsem byla v kvalifikaci nasazená, měla jsem za sebou hodně zápasů. Letos jsem byla ráda, že jsem na konci roku něco uhrála v Asii, zvětšil se počet účastnic v kvalifikaci a já jsem se sem dostala. Mám taky nového trenéra (Pavla Šnobela – pozn. red.), tak nemůžu čekat, že všechno půjde hned. Potřebuji odehrát více zápasů, abych nedělala takové blbosti jako dneska,” drží se Krejčíková při zemi.

Nyní čeká Krejčíkovou čtyřhra v Melbourne po boku Kateřiny Siniakové a pak už se zase bude víc soustředit na dvouhru. “Po Austrálii jsem přihlášená na turnaj WTA v Hua Hinu, kde bych měla hrát kvalifikaci a možná i debla. Pak se nejspíš vrátím do Evropy, kde budu hrát nějaké turnaje s dotací 25 000 dolarů. Potřebuji odehrát co nejvíc zápasů, abych získala herní jistotu,” odkryla na závěr svůj turnajový plán Barbora Krejčíková.