U Rusek jsem na tyhle metody zvyklá, usmívala se Muchová po jasném vítězství

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Tentokrát hrála na zastrčeném kurtu u východu z areálu, ale na výkonu to znát nebylo. Karolína Muchová Ljudmilu Samsonovovou ve druhém kole kvalifikace na Australian Open doslova vystřílela z kurtu. Ani jednou si neprohrála podání a nakonec Rusku vyprovodila s kanárem. Zápas přerušilo na deset minut soupeřčino dlouhé ošetřování, Muchová se ale rozhodit nenechala.

“Začátek zápasu byl trochu nervózní, ale když jsem ji brejkla, tak ji to asi zlomilo a pak už to bylo v pohodě,” hodnotila zápas Muchová. O první čtyři gemy se soupeřky tahaly skoro půl hodiny. Muchová hned při svém prvním servisu musela odvracet stav 0:40, ale další brejkboly už Samsonovové v utkání nenabídla.

“Ona na začátku výborně servírovala a neudělala snad chybu,” uznala česká tenistka. Postupně ale začala Muchová sázet jeden winner za druhým a tomuto tlaku už Samsonovová odolat nedokázala. “Cítila jsem se ale dneska na kurtu lépe než včera proti Rodionovové. Přitom Ruska za to uměla vzít a zahrát pořádnou ránu. Když to dostala na ruku, tak mi tam přistála dvoustovka. Tak jsem jí to na ruku nehrála a musela jsem jí pořádně rozběhat,” popsala svou strategii.

Za stavu 6:4 a 3:0 se ještě naposledy pokusila Samsonovová koncert Muchové zastavit, když si vyžádala čas na lékařské ošetření. Na příchod lékařky se čekalo snad deset minut, ale Češku pauza nerozhodila. “V posledních třech zápasech proti Ruskám či Ukrajinkám si vždycky soupeřka zavolala fyzioterapeutku, takže jsem na to zvyklá a vůbec mi nevadilo trošku vypnout. Nijak mě to nezbrzdilo, hrála jsem potom možná ještě líp,” říkala viditelně dobře naladěná tenistka, kterou z hlediště podporovaly kamarádky Markéta Vondroušová s Miriam Kolodziejovou. “My se s holkama hodně podporujeme. Když mi to vyjde, chodím jim fandit taky.”

Ve finálovém kole kvalifikace čeká Muchovou třiadvacetiletá Američanka Jamie Loebová, která měří jen 168 centimetrů. “I ve třetím kole mě tady čeká neznámá soupeřka. Byl se na ni podívat trenér, tak uvidím, co mi řekne,” dodala na závěr Karolína Muchová.