Kontroverzní Francouz tvrdě zkritizoval pořadatele. Pak usnul při zápase

- Jan Vojkůvka

Ne, rozhodně se nejedná o nějaký vtip nebo recesi. Francouzský tenista Benoit Paire, který patří k nejkontroverznějším postavám v mužském tenise, doplatil na našlapaný program a neochotu pořadatelů posunout v Aucklandu jeho zápas.

Tenisté často rádi říkají, že kurt je jejich kancelář. Benoit Paire vzal však tato slova doslovně, a jako mnozí lidé, kteří pracují v kanceláři, neodolal krátkému šlofíku. Problémem ale bylo, že Francouz zrovna hrál ostrý zápas.

K bizarní situaci došlo během krátké přestávky v prvním setu. Poté, co britský tenista Cameron Norrie prorazil Paireovi podání. Když se měli oba hráči vrátit na kurt, Norrie byl ve zjevných rozpacích, zatímco publikum se hlasitě smálo.

„Jasně, že jsem to zaznamenal,“ řekl po utkání s tím, že ani tak ale nehodlal soupeře podcenit. Nakonec ho porazil 6:3, 6:2. „Nechtěl jsem spadnout do nějaké pasti. Klidně mohl rychle zapnout a vrátit se do zápasu,“ uvedl.

Ze strany Benoita se ale o žádnou past nejednalo. Jednoduše byl unavený. A ne, nebyl po žádném flámu. Také si to už v neděli museli pořadatelé turnaje z Aucklandu z jeho úst vyslechnout. A se svými pocity se svěřil i na Twitteru.

„Třicet hodin jsem cestoval z Pune do Aucklandu,“ zlobil se Paire, jenž v indickém Pune vypadl ve čtvrtfinále. „V sobotu v 1:30 ráno jsem odjel ze svého hotelu a v neděli ve tři odpoledne dorazil do Aucklandu. A můj zápas je naplánovaný na pondělí!“ zlobil se Paire.

Přesto, usnout během zápasu, to je něco, co se nevidí zrovna často. Paire tím dal v přímém přenosu tak trochu najevo, co si o krocích pořadatelů myslí. Ostatně devětadvacetiletý Francouz nemá ke kontroverzním krokům vůbec daleko.

V roce 2014 uvedl, nakolik je šťastný, že vypadl z Wimbledonu, protože se mu nelíbila atmosféra na turnaji. V roce 2016 byl vyhozen z olympijské vesnice za své chování a holdování alkoholu. Loni pak vyfasoval pokutu 16 500 dolarů za to, že během turnaje ve Washingtonu roztřískal tři rakety za pouhé tři minuty.