Nepříjemnosti před prvním grandslamem! Hvězdy kosí zranění

- Jan Vojkůvka

Uplynulý týden v ženském tenise nebyl k několika hráčkám zrovna přívětivý. Úvod sezony odnesly zraněním například tradiční spolufavoritky největších světových turnajů Garbine Muguruzaová a Maria Šarapovová, které podle všeho shodně trápí zranění stehenního svalu.

Takhle si své přípravné turnaje dozajista nepředstavovaly. Bývalé světové jedničky odnesly své vystoupení během úvodního týdne nové sezony nepříjemnými zraněními, která mohou výrazně narušit jejich přípravu na úvodní grandslam roku.

„Často hrajeme přes bolest, třeba i celý týden. Snažila jsem se na to zapomenout a bojovat,“ řekla v průběhu týdne Španělka Garbine Muguruzaová, jež se zranila během Hopman Cupu.

V utkání s Francouzkou Alize Cornetovou sice vyhrála hladce 6:1, 6:3, ale už po třech odehraných gemech si musela vzít přestávku na ošetření. Ta trvala dlouhých osm minut a Španělka se na kurt vrátila s obvázaným stehnem. Vítězství se přitom rodilo rovněž proti zraněné soupeřce, Cornetová měla pro změnu problémy se zády.

O něco hůře dopadla v čínském Šen-čenu Maria Šarapovová. Ta byla dokonce přinucena skrečovat souboj s pozdější vítězkou Arynou Sabalenkovou za stavu 1:6, 2:4. Oficiálním důvodem bylo zranění stehna.

Během setkání s novináři se ovšem ke svému zranění odmítla vyjádřit a čile se začalo spekulovat i o pokračujících problémech s ramenem, kvůli kterému předčasně ukončila minulou sezonu. Tomu také nasvědčovalo, že od začátku zápasu měla pravé rameno zpevněné.

Pro obě tenistky bude vrcholem Australian Open, které v Melbourne začíná za týden. V jaké formě a zdravotním stavu však do dějiště přicestují, je v tuto chvíli nejisté.