Hopman Cup: Domácí radost! Australané překvapili favorita, o finále vyzvou Německo

- Filip Lefenda

Němečtí tenisté Angelique Kerberová a Alexander Zverev zdolali na Hopmanově poháru v Perthu po Španělsku také tým Francie a výrazně se přiblížili finále. Proti dvojici Cornetová, Pouille ovládli Němci obě dvouhry, porážka v závěrečném mixu už tak nic neřešila. V odpolední části domácí Australané dokázali udolat favorizované Španělsko a zahrají si o finále právě s Němci.

Kerberová otočila duel s Cornetovou
Dění mezi Francií a Německem rozehrály ženy. Angelique Kerberová vstoupila do utkání s Alizé Cornetovou dobře, když vedla už 5:3, poté ale prohrála světová dvojka čtyři hry v řadě a úvodní set jí tak proklouzl mezi prsty.

Překvapení se přesto nekonalo. Kerberová získala druhý set poměrem 6:2 a skrze jediný brejk ze třetího gemu i rozhodující dějství, jež vyhrála 6:4. Celkově triumfovala trojnásobná grandslamová šampionka 5:7, 6:2 a 6:4.

Zverev přiblížil Německo k finále
Po krajance Kerberové uspěl také Alexander Zverev. I on musel absolvovat třísetovou bitvu, když proti Francouzi Lucasi Pouilleovi prohrál druhou sadu v tiebreaku nejtěsnějším rozdílem 8:10, nakonec však Zverev zvítězil 6:3, 6:7(8) a 6:2, čímž rozhodl o druhém německém vítězství na turnaji a výraznému přiblížení se finále.

Nic na tom nemohla změnit ani závěrečná čtyřhra, kterou pro sebe získali po setech 4:3(4) a 4:3(3) Cornetová s Pouillem.

Poslední skupinové vystoupení čeká na Němce v pátek proti domácí Austrálii. Ta si naopak ještě dnes zahraje proti Španělsku, které bude v pátek závěrečným protivníkem Francie.

Francie – Německo 1:2
Alizé Cornetová (45.) – Angelique Kerberová (2.) 7:5, 2:6, 4:6
Lucas Pouille (32.) – Alexander Zverev (4.) 3:6, 7:6(8), 2:6
Cornetová, Pouille – Kerberová, Zverev 4:3(4), 4:3(3)

Bartyová neztratila set ani s Muguruzaovou
Ashleigh Bartyová zvítězila na domácím Hopmanově poháru i při svém druhém letošním vystoupení. Tentokrát nepovolila dvaadvacetiletá Australanka ani set někdejší světové jedničce Garbiňe Muguruzaové, kterou zdolala bez ztráty podání 6:3 a 6:4.

Ferrer srovnal na 1:1
O vítězi zápasu mezi Austrálií a Španělskem rozhodně až závěrečná čtyřhra, David Ferrer totiž ve druhé dvouhře porazil domácího Ebdena 7:6(1) a 7:5. Duel nabídl hned devět ztracených servisů, přičemž o jeden brejk více nastřádal Španěl.

Australané udolali Španělsko po tiebreakové bitvě
Rozhodující smíšená čtyřhra přinesla v souboji mezi Austrálií a Španělskem radost domácímu týmu. Duo Ashleigh Bartyová a Matthew Ebden v dramatické bitvě pokořili Garbine Muguruzaovou a Davida Ferrera po setech 3:4(3), 4:3(0), 4:3(3) a získali druhý bod.

Po svém vítězství se Austrálie utká o postup do finále se zatím suverénním Německem.

Austrálie – Španělsko 1:1*
Ashleigh Bartyová (15.) – Garbiňe Muguruzaová (18.) 6:3, 6:4
Matthew Ebden (46.) – David Ferrer (125.) 6:7(1), 5:7
Bartyová, Ebden – Muguruzaová, Ferrer 3:4(3), 4:3(0), 4:3(3)