Pauza kvůli kousnutí pavoukem? Kyrgios rozhodl o začátku sezony

- Jan Vojkůvka

Nepříjemné vánoční překvapení má za sebou Nick Kyrgios, který byl během svátků kousnut pavoukem. Australský tenista, jenž musel s kousancem navštívit nemocnici kvůli nateklé noze, se ale nakonec rozhodl nezmeškat začátek sezony a potěšil své fanoušky z Brisbane, kde bude obhajovat titul.

Třiadvacetiletý tenista musel kvůli kousnutí od pavouka odjet během Vánoc do nemocnice. Nateklou nohu však již vyléčila nasazená antibiotika a Kyrgios už během soboty v Brisbane trénoval.

Hrozba, že by domácí hvězda nestihla obhajovat titul, se nakonec nepotvrdila. „Nebylo to nic vážného,“ řekl o kousanci, který mu znepříjemnil vánoční svátky. „Jen jsem cítil nějaké podráždění na noze. Stávají se určitě mnohem horší věci, já budu v pohodě,“ řekl ke svému netradičnímu zranění Australan.

Kyrgios tak nezmešká začátek nového ročníku, který pro něho začne už v pondělí soubojem s Američanem Ryanem Harrisonem. Australská hvězda se vrátí na kurt k soutěžnímu utkání poprvé od října, kdy předčasně ukončil sezonu kvůli zraněnému loktu.

Již dříve navíc potvrdil, že v roce 2019 trochu zredukuje svůj kalendář, aby mohl více psychicky odpočívat. Právě s psychikou rovněž mezi sezonami pracoval, když navštěvoval psychology, aby našel způsob, jak být lepším a stabilnějším hráčem. Jeho výkony totiž mnohdy srážely jeho výstřelky, kterých by se rád v nové sezoně úplně zbavil.