WTA

Příprava na Australian Open: Kvitová přijala divokou kartu a míří za Plíškovou

- Radek Štohl

Petra Kvitová se před Australian Open neukáže jen v Brisbane. Sedmá tenistka žebříčku těsně před koncem roku přijala divokou kartu do Sydney, kde se na první grandslam sezóny bude připravovat také Karolína Plíšková.

Kvitová v Sydney nastoupila pětkrát v kariéře. Hned třikrát se české tenistka dostala do semifinále, před téměř čtyřmi lety dokonce slavila titul, když ve finále porazila Karolínu Plíškovou ve dvou tiebreacích.

„Na turnaj se velmi těším. Během celého roku se jedná o jeden z mých nejoblíbenějších akcí a to nejen díky skvělým podmínkám. Doufám, že se mi podaří úspěšný začátek do sezóny a připíši si tak důležité zápasy před Australian Open," nechala se slyšet Kvitová.

Sydney International tak ve svých řadách přivítá druhou Češku. Mezi ústřední tváře podniku bude patřit také Karolína Plíšková, která kromě neúspěšného finále 2015 na turnaji startovala ještě dvakrát.

Kromě Kvitové divokou kartu obdržela také Darja Gavrilovová. Již dříve pořadatelé do hlavní soutěže dvouhry dosadili Samanthu Stosurovou a Ajlu Tomljanovičovou.

Turnaj se pořádá od 6. do 12. ledna.