Francouzský bouřlivák Paire byl vyhozen z olympijské vesnice

- Jan Havlovic, Foto: Pavel Lebeda

Na Olympijských hrách chybí Nick Kyrgios, a tak si leckdo pokládal otázku, kdo jako první předvede nějaký exces. Roli "divočáka" převzal francouzský tenista Benoit Paire, který byl svým týmem vyhozen z olympijské vesnice.

To, že Benoit Paire nemá příliš velkou trpělivost, je známo. Na vlastní kůži to mohl pocítit Lukáš Rosol v utkání prvního kola olympijského turnaje, kdy francouzský tenista nedbal varování rozhodčího a zcela úmyslně daroval Rosolovi fiftýn. Tenisoví fanoušci si také jistě vzpomenou na Paireho prohlášení po prohře v prvním kole v All England Clubu v roce 2014. "Nenávidím tohle místo. Velmi se mi to zde znelíbilo," překvapil aktuálně 32. tenista světa tehdy celý tenisový svět. 

Nyní má Paire další nechvalný zápis ve svém "životopise" - vyhozen z olympijské vesnice. Zástupci francouzské výpravy učinili tohle rozhodnutí již v pondělí večer a následně jej také oznámili samotnému tenistovi těsně po třísetové prohře s Italem Fogninim. "Tohle není poprvé, co dostal varování. Francouzský tým není otevřený bar. Jsou zde pravidla, která se musí dodržovat," uvedl Arnaud di Pasquale, vedoucí francouzského tenisového týmu. "Nemůžete takto přehlížet pravidla," dodal Pasquale na adresu svého krajana, avšak neuvedl, jakých prohřešků se francouzský tenista dopustil. 

Paire na sebe s reakci nenechal dlouho čekat. "Teď už vím, jaké je to na olympiádě, a jsem rád, že odjíždím," okomentovala nastalou situaci nasazená šestnáctka olympijského turnaje. "Turnaj beru jako dobrou přípravu. To ostatní není důležitý," uzavřel Paire své prohlášení.