ATP

Je těžké si najít přátelé, povzdychla si kometa uplynulé sezóny. A vytyčila si cíle

- Radek Štohl

Přátelství na tenisovém okruhu není příliš obvyklé. Zatímco u žen se jedná o velmi ožehavé téma, mezi muži je situace přeci jen trochu lepší. Vytvářet si však nové kamarády je i složité kvůli moderní době a technických vymoženostem, což trápí také Stefanose Tsitsipase.

Dvacetiletý tenista v sezóně 2018 zažil průlomový rok. Na podniku Masters v Torontu došel až do finále, v cestě přitom zvládl porazit Novaka Djokoviče nebo Kevina Andersona. Po zisku titulu ve Stockholmu ovládl také mládežnický Turnaj mistrů v Miláně.

Před novým ročníkem však Tsitsipas řeší jiné starosti. „V současnosti je každý pouze na mobilních telefonech, takže je těžké si najít přátelé," uvedl patnáctý hráč dvouhry. „Přál bych si, aby lidé na okruhu byli více společenští. Většina z nich ale taková není, jednoduše si přátele hledat nechtějí," pokračoval řecký mladík, který sezónu začínal na jednadevadesátém místě.

„Na druhou stranu tomu rozumím. Osobně mezi profesionálními hráči nějaké přátele mám. Blízký je mi Marcos Baghdatis, někteří specialisté na čtyřhru nebo lidé, kteří mluví stejným jazykem. Velmi dobrým kamarádem je také Denis Istomin," zakončil debatu na téma přátelství na okruhu.

Následně se již Stefanos Tsitsipas věnoval čistě tenisu a cílům na novou sezónu. „Rád bych si zahrál semifinále grandslamového turnaje, vyhrál podnik Masters, nakoukl do TOP 10 a také se objevil na závěrečném Turnaji mistrů," dodal tenista, který se na přelomu roku ukáže na Hopman Cupu, kde bude hrát po boku Marii Sakkariové.