WTA

Brisbane: Hlavní soutěž můžou urvat další tři Češky

- Radek Štohl

První turnaj sezóny v Brisbane by mohl spatřit celkem pět Češek. Kromě jisté Petry Kvitové a Karolíny Plíškové se náročné kvalifikace zúčastní Karolína Muchová, Lucie Hradecká a Marie Bouzková, přičemž během nástražných bojů na sebe narazit nemůžou. Nejsložitější situaci má na úvod Hradecká, kterou čeká Olga Danilovićová.

Jeden ze tří úvodních ženských podniků se pyšní kvalitní startovní listinou, ve kterém nechybí ani vítězka Turnaje mistryň 2018 Elina Svitolinová. Právě ukrajinskou tenistku se mimo jiné pokusí zaskočit Petra Kvitová a Karolína Plíšková.

Český tenis se ale od pátečního dne bude upínat také ke kvalifikaci, do které zasáhne trojice hráček z České republiky. Vůbec o svoji čtvrtou účast na turnaji se pokusí Lucie Hradecká (738. místo dvouhry), která se střetne s Olgou Danilovićovou (108.). Sbrská tenistka loni v Moskvě vyhrála první titul kariéry a teprve v lednu jí bude osmnáct let.

Podle papírových předpokladů se do snadnější pozice dostala jak Karolína Muchová (144.), tak i Marie Bouzková (139.). Muchová se v prvním kole kvalifikace utká s Lizette Cabreraovou (236.), tedy Australankou startující na divokou kartu. Bouzková by poté měla svést vyrovnanou partii proti Conny Perrinové (150.).

Jedničkou kvalifikace je Aleksandra Kruničová (55.), role osmé nasazené připadne Mandy Minellaové (103.). Pokud Češky postoupí do druhého kola, patrně vyzvou přední nasazené. Muchová by s největší pravděpodobností čelila druhé nasazené Dajaně Jastremské (58.), Hradecká třetí nejvýše postavené Andree Petkovičové (64.) a Bouzková nasazené pětce Heather Watsonové (91.). 

Do hlavní soutěže, která začíná v pondělí, se dostanou čtyři úspěšné kvalifikantky. Celý los je k nalezení zde.