WTA

Úvod sezóny 2019: Kam se podívají členky TOP 20? České duo vybralo Austrálii

- Radek Štohl

Již během víkendu se rozjede tenisová sezóna 2019. Devět tenistek z elitní dvanáctky ženské dvouhry se na úvod ročníku vydá do Brisbane, kde nebude chybět ani Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Nejlepší dvě hráčky singlu Simona Halepová a Angelique Kerberová shodně začnou o týden později v Sydney.

Brisbane, Auckland a Šen-čen. Do třech tenisových areálů v úvodní týden vstoupí čtrnáct nejlepších tenistek světa, které se budou snažit získat úvodní tituly sezóny. A jména se čekají vskutku zajímavá.

Do Brisbane se sjede vítězka uplynulého Turnaje mistryň a místního ročníku 2018 Eline Svitolinová (4. místo světa). O titul se též pokusí držitelky posledních dvou titulů US Open Naomi Osakaová (5.) a Sloane Stephensová (6.)

České fanoušky bude lákat především dvojice Petra Kvitová (7.) a Karolína Plíšková (8.). Kvitové se podařilo turnaj v roce 2011 ovládnout, naposledy však zde startovala před téměř šesti lety, kdy vypadla v osmifinále. Plíšková podnik vyhrála rovněž, úspěšná byla v sezóně 2017. Loni padla se Svitolinovou.

Trochu v ústranní zůstávají Auckland a Šen-čen. Na Nový Zéland z TOP 20 míří jen Carolíne Wozniacká (3. místo dvouhry) a Julia Görgesová (14.). Pestřejší účast má čínský podnik, kde si zahrají Aryna Sabalenková (13.), Caroline Garciaová (19.) a Wang Čchiang (20.).

Během prvních dnů se kromě dvojice Halepová, Kerberová na kurtech neukáže Ashleigh Bartyová (15.) Serena Williamsová (16.), Madison Keysová (17.) a Garbine Muguruzaová (18.).

Turnaj v Šen-Čenu se rozjíždí třicátého prosince, zbylé akce o den později. Vítězky budou známy 5., respektive 6. ledna.


Galerie