Tenisová smetánka se sjíždí do Abú Zabí. Mezi stálicemi je i mladá krev

- Jan Vojkůvka

Mubadala World Tennis Championship, který se koná těsně před začátkem sezony, je už tradičním přípravným turnajem pro největší hvězdy bílého sportu. Letos tomu nebude jinak. Do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech se vydá šest předních hráčů a legendární americké sestry Williamsovy.

Slavné Američanky svým exhibičním duelem ve čtvrtek odpoledne uzavřou program prvního hracího dne. Obě hráčky se střetnou ve svém už 31. vzájemném utkání a rozhodně si nehodlají nic darovat.

Samotný turnaj Mubadala World Tennis Championship se bude konat od 27. do 29. prosince.

V Abú Zabí se představí Novak Djokovič s Rafaelem Nadalem, kteří budou mít v prvním kole volný los a představí se až v semifinále.

Světová jednička Djokovič se v semifinále utká s lepším z dvojice Dominic Thiem a Karem Chačanov. Chačanov, který se v Abú Zabí představí poprvé v kariéře, dokázal na konci sezony na Masters v Paříži Thiema (semifinalistu z roku 2018) porazit ve dvou setech a poté si ve finále poradil i s Djokovičem.

Dvaadvacetiletý Rus tak při své premiéře může zažít hned dvojí odvetu za Paříž. O právo vyzvat trojnásobného vítěze z let 2012 až 2014 se pokusí ve čtvrtek od 15 hodin.

Dalším jistým semifinalistou je Rafael Nadal. Světová dvojka je čtyřnásobným vítězem turnaje z let 2010, 2011, 2016 a 2017. V minulé sezoně trofej kvůli zranění neobhajoval.

I on se může potkat s debutantem. První účast v elitní společnosti totiž čeká na dvaadvacetiletého Čonga Hjona z Koreje. Jeho sokem ale bude obhájce loňského titulu Kevin Anderson. Zápas Andersona s Čongem celý Mubadala World Tennis Championship ve čtvrtek od 13 hodin zahájí.