Tradiční Vánoce v podání Petry Kvitové: cukroví, kapr, salát i pohádky

- Jan Havlovic

Vánoce jsou již doslova za dveřmi! Jak je bude trávit aktuálně nejlepší česká tenistka Petra Kvitová? „Budu s rodinou na Moravě, velmi se na to těším,“ říká osmadvacetiletá hráčka. Ani doma u světové sedmičky nebudou chybět tradiční štědrovečerní pokrmy – kapr a bramborový salát.

Petru Kvitovou čekají v příštích dnech cenné chvíle strávené v rodinném kruhu. Vzhledem k náročnému tenisovému programu se totiž domů příliš nedostane. „Budu s rodinou na Moravě. Velmi se na to těším, protože jsem je dlouho neviděla,“ říká Kvitová v rozhovoru pro web Nova Sport.

„Přeci jenom Vánoce i s malými dětmi, jelikož jsem teta, jsou jiné, takže se na to moc těším,“ vypráví vítězka pěti letošních turnajů.

Elitní česká tenistka si vychutná také tradiční vánoční pokrmy. „Těším se na cukroví, ale také na kapra s bramborovým salátem a na pohádky,“ líčí Kvitová.

Vánoce stráví dvojnásobná wimbledonská šampionka ještě doma, ale ještě před novým rokem odcestuje do Austrálie. „Silvestr už budu mít v Brisbane, kde už nám začíná turnaj posledního prosince,“ připomíná Kvitová brzký start tenisové sezony.

„Záleží, jak budu hrát či ne. Takže silvestr už budu tam a uvidíme, jak se oslaví,“ dodává členka českého fedcupového týmu, který zazářil na slavnostním předávání ankety Sportovec roku. Kvitová a spol. uspěly v anketě o nejlepší sportovní kolektiv.

Kvitová začne sezonu na nabitém turnaji v Brisbane, kde budou startovat kromě světové sedmičky také Karolína Plíšková a Kateřina Siniaková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Oh what a night...at the Czech Athlete of the Year awards. Thanks so much @tatianakovarikova @alo.diamonds @renatazelinka ??

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Pro 21, 2018 v 3:36 PST