Veselý: Týmové soutěže si začínám užívat. Předsezónní příprava se vydařila

- Marek Bartošík, Michal Chadim

Na tenisový rok 2018 nebude Jiří Veselý vzpomínat v dobrém. Na ATP turnajích si připsal 16 výher a 18 porážek, přičemž hned devětkrát vypadl v úvodním kole. V žebříčku byl v červnu dokonce mimo elitní stovku. Sezónu 2019 ale pětadvacetiletý český tenista vyhlíží s nadějemi.

Začátek nového ročníku ATP okruhu se blíží a Jiří Veselý by v něm rád zapomněl na letošní neúspěchy. „Sezónu 2018 nemůžu hodnotit pozitivně. Sužovala mě zranění. V únoru jsem onemocněl v Jižní Americe. V dubnu jsem dostal antibiotika a měsíc jsem nehrál. V Umagu jsem si poranil tříslo, což mě prakticky do konce sezóny vyřadilo. Sice jsem odehrál pár turnajů, ale vždy v bolestech,“ uvedla aktuální světová devadesátka.

Nejlepší okamžiky českého tenisty přišly na travnatém povrchu. „Hrál jsem semifinále v Antalyi a čtvrté kolo Wimbledonu, což považuju za velký úspěch,“ dodal.

Nový rok přináší nové šance a Veselý je chce využít. „Jsem rád, že jsem ve stovce, takže se dostanu na největší turnaje. Věřím, že pokud zůstanu zdravý a budu tvrdě pracovat, výsledky se dostaví. Příprava na sezónu byla výborná. Je to znát na pohybu i mé hře. Žebříčkové cíle mám, chci si je ale nechat pro sebe,“ zmínil vítěz turnaje v Aucklandu z roku 2015.

Veselý v rámci přípravy na nadcházející rok absolvoval i Tenisovou extraligu v barvách Prostějova. Své výkony si pochvaloval. „Poslední dva roky si týmové soutěže začínám víc užívat. V Davis Cupu jsem nezačal úplně skvěle, trápil jsem se tam. Už se to ale zlepšuje. V extralize je to podobné. Začínám hrát stále lepší tenis,“ doplnil Veselý.