Asi dáme šanci mladým, překvapil Navrátil po prohře Prostějova. Viděl dva klíčové duely

- Radek Štohl, Martin Augustín

V netradiční pozici se po finále Tenisové extraligy ocitl Jaroslav Navrátil. Kapitán TK Agrofert Prostějov poprvé od roku 2007 musel hodnotit prohru celku z Moravy, který ve finále padl s I.ČLTK Praha 4:5 na zápasy. Navrátil se po zápase ohlédl za klíčovými okamžiky finále a nastínil, že Prostějov by se v dalších letech mohl ubírat jinou cestou.

„Pocity nejsou dobré. Musím pogratulovat soupeři, který měl sportovní štěstí a který byl lepší. Viděli jsme krásný tenis. Můj tým pro vítězství udělal všechno," řekl Navrátil po skončeném duelu.

Finálový zápas byl vyrovnaný již od samotného úvodu, ve kterém Lucie Šafářová přehrála Terezu Martincovou ve dvou setech. Následně se oba týmy dostaly do vedení, klíčové chvíle však nastaly v šestém a sedmém utkání.

„Určitě se to lámalo v zápase Michaila Kukuškina. Viděli jsme perfektní tenis, bylo to o jednom dvou míčích, kdy vyhrál americký tenista Michael Mmoh. Druhý nejdůležitější zápas byla dámská čtyřhra, holky v ní prohrály 9:11 v super tiebreaku," zmínil zkušený kouč velmi těsné momenty.

O vítězi finále tak musely rozhodnout až čtyřhry, přičemž Pražanům stačilo vyhrát jedinou. A to také dokázali. „Dva zápasy nám utekly a prohrávali jsme 3:4. Museli jsme vyhrát oba debly, což se nám nepodařilo," pokračoval v hodnocení zápasu, o kterém definitivně rozhodla výhra deblu Šátral, Staněk proti duu Jebavý, Pavlásek.

Čtyřhra tak určila, že kralování TK Agrofertu Prostějov v Tenisové extralize je minulostí. A nejen zásluhou finálové prohry se chystá i obměna. „Ještě se musíme domluvit s panem Černoškem, ale po deseti letech půjdeme asi cestou, kdy dáme šanci mladým. Uvidíme, jak to bude vypadat, ale myslím si, že deset titulů je dost. Šanci musí dostat mladí a ne cizí hráči," uzavřel jednašedesátiletý trenér.