Pardubická juniorka: Vrbenský, Nouza i Guziur postupují do semifinále

- Jan Havlovic

Pardubická juniorka se přehoupla do své druhé poloviny a dnes byly na programu kompletní čtvrtfinálové duely. Bohužel, stejně jako na Slovensku, tak i v Pardubicích program narušil déšť, který byl důvodem odkladu části programu na čtvrtek. Na MČR jednotlivců v kategorii staršího dorostu máme svého redaktora, a tak se můžete těšit na pozápasové ohlasy mladých tenistů!


Filip Guziur vyhrál první sadu zápasu s Evženem Holišem v poměru 7:5, avšak začátek druhé sady mladému tenistovi příliš nevyšel a prohrával 2:5. „Ve druhém setu jsem dostal napomenutí, letěla i raketa, míček jsem poslal za plot. Poté jsem zklidnil svou hru a dokázal jsem stav setu otočit," okomentoval Guziur divoký průběh druhé sady. Český tenista se mohl těšit také z podpory fanoušků. „V hledišti jsem měl jednoho věrného fanouška z Plzně, který mě hecoval a povzbuzoval," uvedl s úsměvem Guziur po postupu do semifinále, ve kterém ho čeká Petr Nouza. 

Postup do semifinále si zajistil i favorizovaný Antonín Bolardt, který ovládl první sadu v poměru 6:2. Před startem druhé sady však Marek Dubský musel utkání skrečovat. „Marek měl zřejmě problémy se zády, neboť byl za stavu 1:5 ošetřován a pravděpodobně už se necítil na to, hrát dál," okomentoval Bolardt odstoupení svého soupeře. V zítřejším semifinále čeká Bolardta Michael Vrbenský. „Jsem rád, že zápas byl takhle rychlý, takže energie mám dost. Doufám, že budu zítra dobře připravený.".

 Tereza Polanská si poměrně hladce zajistila postup do semifinále Pardubické juniorky, když v dnešním čtvrtfinále dokázala porazit Sonju Křtěnovou 6:3, 6:0. Sama Polanská však zápas nehodnotí příliš pozitivně. "Proti Sonje se mi příliš dobře nehrálo, nedokázaly jsme se dostat do tempa, nicméně jsem ráda, že jsem to zvládla a těším se na zítřejší semifinále," zhodnotila Polanská dnešní zápas v rozhovoru pro náš web. 

 

Čtvrtfinále - chlapci

Antonín Štěpánek - Michael Vrbenský 3:6, 2:6
Filip Guziur - Evžen Holiš 7:5, 7:5
Albert Šprlák-Puk - Petr Nouza 2:6, 1:6
Marek Dubský - Antonín Bolardt 2:6, skreč Dubský

Semifinále čtyřhry - chlapci

Bolard, Vrbenský - Dubský, Nouza odloženo
Lušovský, Šimeček - Holiš, Lehečka  odloženo

Čtvrtfinále - dívky

Nikola Novotná - Lucie Procházková 7:6 (3), 3:6, 0:2 odloženo
Tereza Polanská - Sonja Křtěnová 6:0, 6:3
Johana Marková - Tereza Procházková 6:0, 2:6, 3:6
Magdalena Pantůčková - Michaela Bayerlová 4:6, 1:6

Semifinále čtyřhry - dívky

Marková, Slováková - Bayerlová, Procházková - 13:30
Bužková, Labutková - Kudelová, Polanská - 13:30

9.8. Pardubická juniorka: Postup do čtvrtfinále si zajistili Štěpánek, Bolardt a Vrbenský. Mezi ženami Pantůčková či Marková