Serena Williamsová o své víře plné zákazů: Udrží vás to v klidu!

- Jan Vojkůvka

Svědkyně Jehovova, či Jehovistka. Slavná americká tenistka Serena Williamsová je jednou z nejznámějších členek církve, kterou mnoho lidí nedokáže ani po bližším zkoumání pochopit. Víra plná zákazů toho, co většina světa považuje za zcela normální a přirozené, je však podle bývalé světové jedničky něčím, co přináší spoustu pozitiv. Jedním z hlavních kladů je pak vnitřní vyrovnanost.

Williamsová propadla své víře společně se svými sestrami pod vlivem jejich matky Oracene, která se Jehovistkou stala v osmdesátých letech.

„Být svědkem Jehovovým je pro mě důležité. Myslím, že pokud nevěříte v Boha, je těžké žít život, protože základ života pochází od Boha. Bez něj bych tu teď nebyla,“ prozradila už dříve americká tenistka, která kvůli své víře dokonce nedovolí své dceři Alexis Olympii slavit narozeniny, Vánoce, či Velikonoce, což jsou, dle výkladu, pohanské svátky.

Jak prozradila v nejnovějším rozhovoru, který cituje web tennisworldusa.org, víra v Boha je jednou z hlavních priorit jejího života. „Myslím, že je strašně důležité v to věřit, pokud se snažíte studovat víru a stát se svědkem Jehovovým,“ uvedla Američanka.

„Cítím, jak mě to dokáže neskutečně udržet v klidu a rovnováze. A to nejen na kurtu, ale i mimo něj,“ pokračovala. „Víte, když jste mladí, na světě existuje tolik věcí a máte tolik příležitostí, které vás mohou dostat do problémů a přináší tolik negativ. Jistě, je spousta pozitivních věcí, ale také hodně negativních. Mám pocit, že víra přináší určitou ochranu od těchto věcí,“ řekla Williamsová.

Mnohonásobná grandslamová šampionka však, jak už to tak ve světě celebrit bývá, dokáže i ve své víře nacházet určité kličky a rozhodně nepatří k nejvzornějším členkám církve.

V mládí sice, podle zásad, obcházela se svou rodinou domy v sousedství a přesvědčovala sousedy, aby se přidali k církvi, ale co ostatní Jehovisté říkají například jejímu odhalování a focení odvážných snímků, už raději neprozradila.

Kvůli své víře se mnohokrát dostala pod palbu kritiky veřejnosti, vždy však stála pevně za svým. Jak sama uvedla, Bůh a modlitby jí pomáhají k dosažení velkých úspěchů na profesionálním poli. Bez obrovského talentu a dřiny na tréninku by to však také nešlo.