Možný návrat? Pro mě je konec definitivní, odmítla Radwanská spekulace o budoucnosti

- Jan Vojkůvka

Polská tenistka Agnieszka Radwanská odmítá spekulace polských médií o tom, že by se jednou v budoucnu vrátila na tenisový okruh. „Pro mě je tohle konec,“ zopakovala bývalá finalistka Wimbledonu.

Je to teprve měsíc, co Radwanská oznámila svůj odchod do tenisového důchodu. Přesto se v Polsku čile spekuluje nad tím, jestli ve 29 letech nemá před sebou jejich tenisová hvězda přeci jen ještě spoustu času na to, aby se jednou na okruh vrátila.

„Život mě naučil, že nikdy nemám říkat nikdy. Ale pro mě je tohle konec,“ potvrdila Radwanská v rozhovoru pro deník Przeglad Sportowy. „Dostala jsem se do bodu, kdy jsem už nemohla dál. Teď potřebuju minimálně rok nebo dva na to, abych se dala dohromady a odpočinula si.“

Bývalá světová dvojka ukončila svou kariéru kvůli vleklým bolestem nohou, které doplatily na běhavý styl polské hráčky. Ta přiznala, že trpí bolestmi, ať si nazuje na nohy sportovní nebo společenskou obuv. Své rozhodnutí konzultovala s odborníky a dospěla k názoru, že po 13 letech je čas na odchod.

„Přemýšlela jsem nad tím dlouho. Můžete mi věřit, že to není nějaké náhlé rozhodnutí,“ podotkla. „Bojovala jsem se svými myšlenkami po mnoho týdnů, zvažovala každou možnost. Konzultovala svůj stav s doktory, fyzioterapeuty a s celým svým týmem jsme zanalyzovali můj aktuální zdravotní stav.“

Držitelka 20 titulů na okruhu WTA přiznala, že s tím, jak se tenis vyvíjí a mění, nároky na hráčky jsou mnohem vyšší. A ne každá tenistka dokáže dlouhodobý nápor vydržet. Což byl i její případ.

„Ženský tenis se drasticky změnil. Intenzita každého aspektu hry je úplně jiná, než co si pamatuju z doby před deseti nebo dvanácti lety. Teď už neexistují ani snadná první kola a pro hráčky neexistuje jednoduchý turnaj,“ dodala.