WTA

Nejtěžší zápas roku. Plíšková vybrala třaskavé drama v Japonsku

- Radek Štohl

Řadu náročných duelů zažila v sezóně 2018 Karolína Plíšková. Aktuálně osmá tenistka světového žebříčku dvouhry sehrála vítězný duel proti Simoně Halepové v Madridu či neúspěšné čtvrtfinále na US Open proti Sereně Williamsové. Plíšková přesto za nejnáročnější zápas roku označila čtvrtfinále v Tokiu, kde odvracela dva mečboly s Alison Riskeovou.

Karolína Plíšková během uplynulého ročníku vyhrála devětačtyřicet utkání ve dvouhře. Šestadvacetiletá tenistka v daném ohledu zaznamenala pátý nejlepší počin kariéry, k čemuž jí pomohl také druhý zápas na podniku v Tokiu.

Plíšková do zápasu s Alison Riskeovou vstoupila ztrátou servisu, po šesti úspěšných gemech si však zajistila zisk prvního setu. Druhá sada byla již o něčem jiném, Američanka svoji soupeřku začala více trápit a po tiebreaku srovnala na 1:1 na sety.

„Utkání jsem začala velmi snadným vítězstvím v úvodním setu. Následně jsem se trochu dostala do problémů, protihráčka ke všemu začala hrát velice dobře," vzpomíná Plíšková na více jak dvou a půl hodinový duel.

V závěrečném dějství bývalá světová jednička prohrála 2:4, za stavu 5:6 na returnu musela odvracet dva mečboly, zápas však zvládla otočit ve svůj prospěch. „Bylo to těžké, nadále jsem však bojovala a nakonec vyhrála," dodala Češka, která i zásluhou výhry 6:1, 6:7(5), 7:6(4) nakonec v Tokiu získala titul.