Deblové legendy opět bok po boku! Bratři Bryanové oznámili místo očekávaného návratu

- Jan Havlovic

Začátek nové sezony přináší pro tenisové fanoušky mnoho lákadel. Jedním z nich bude jednoznačně návrat bratrů Bryanových. Legendární deblová dvojice si spolu zahraje poprvé od loňského května – tehdy Boba Bryana vyřadilo ze hry na delší dobu zranění. Americká dvojčata oznámila, že se představí začátkem roku na turnaji v novozélandském Aucklandu.

Uplynou sezonu pokazily americkým deblovým legendám zdravotní trable Boba Bryana, který si v květnu v Madridu poranil kyčel. Mike si tehdy našel nového stabilního parťáka, kterým se stal krajan Jack Sock.

Začátek spolupráce však nebyl ideální, neboť Mike na kurtu své dvojče přirozeně postrádal. „Mám pocit, že mi na kurtu schází druhá polovina,“ říkal Mike novinářům ve slavném Wimbledonu, kde až do letošního roku vždy nastupoval po boku svého dvojčete. „Je přirozené mít Boba vedle sebe,“ vysvětloval čtyřicetiletý tenista.

Nyní se legendy deblového světa znovu dočkají společného návratu. Bob doléčil zranění a je připraven na návrat na tenisové dvorce. Mike musel ukončit spolupráci s Jackem Sockem, se kterým byl více než úspěšný – tituly z Wimbledonu, US Open a Turnaje mistrů budiž důkazem.

Ale bratr je bratr.

Mike a Bob Bryanovi se představí bok po boku na začátku nového kalendářního roku na turnaji v novozélandském Aucklandu, kam zavítají potřetí v kariéře.

Účast legend světového tenisu udělala radost také turnajovému řediteli Karlu Budgovi. „Jsou jednoznačně nejúspěšnějším tenisovým párem v celé historii a pro fanoušky to bude velké lákadlo,“ těší se ředitel ASB Classic.

Do Aucklandu přijedou skutečné legendy. Americká dvojčata společně vybojovala již rekordních 115 titulů a strávila na pozici světových jedniček celkově 438 týdnů.

„Už se do Aucklandu moc těšíme. Doufáme, že rok 2019 bude náš rok!“ uvádí bratři Bryanovi v krátkém prohlášení.