Nechci zacházet do detailů, zůstává neoblomný Čilič ohledně rozchodu s Ivaniševičem

- Jan Vojkůvka, foto: Pavel Lebeda

Zpráva, která včera zasáhla český tenis, byla skutečnou bombou. Tomáš Berdych se domluvil na spolupráci s legendárním Goranem Ivaniševičem a využil toho, že se s slavný Chorvat rozešel se svým krajanem Marinem Čiličem, s nímž dlouhodobě spolupracoval.

Důvody pracovního rozchodu nejsou zcela známé, jisté je pouze to, že po třech letech spolupráce se Čilič dostal s Ivaniševičem do určitého sváru, který však nechce blíže komentovat. Vše přitom začalo parádně, Chorvat vyhrál pod vedením slavného bývalého tenisty US Open.

Ale možná horká chorvatská krev nakonec způsobila, že dál už to prostě nešlo. „Nechci zacházet do detailů,“ řekl Čilič pro deník Novosti. „Moje cesta pokračuje. Je to škoda, že jsme se rozešli, ale tak to prostě je. Přeji si, abych v budoucnu získával dobré výsledky a moje kariéra se ubírala správným směrem,“ podotkl Čilič.

Chorvatský tenista odmítl okomentovat vztah, který má momentálně s Ivaniševičem a to pouze potvrzuje teorii, že důvodem rozchodu byly osobní neshody mezi oběma krajany.

Nového trenéra, dle svých slov, prozatím nehledá a nebude nic lámat přes koleno. „Nejsem momentálně ve spěchu a zůstanu v situaci, ve které jsem. Pracuji s Ivanem Cinkusem, který již byl součástí mého týmu,“ upozornil Čilič, který tak bude v následujících týdnech a, možná, i měsících spolupracovat zejména s někým, koho už delší dobu zná.

Na druhé straně barikády, Goran Ivaniševič dlouho bez práce nezůstal a v pondělí byl angažován Tomášem Berdychem. Tři týdny po ukončení spolupráce s Čiličem.