Trable ruské šampionky. Bývalá světová dvojka nestihne začátek sezony

- Jan Vojkůvka

Ruská tenistka Světlana Kuzněcovová, jež patří ke stálicím na ženském okruhu, nestihne začátek nové sezony. Zkušená hráčka potvrdila, se její příprava komplikuje a přinejmenším zkraje roku 2019 nebude schopná vrátit se na kurty.

Kuzněcovová naposledy startovala v polovině září na turnaji v Kuang-čou, kde prohrála ve druhém kole. Následně ale sezonu ukončila, aby dala svému tělu více času na odpočinek, doléčila drobná zranění a přichystala se na ročník nový.

To se ale třiatřicetileté Rusce nepodařilo. „S velkou lítostí musím oznámit, že jsem neměla dostatek času, abych se připravila na začátek nové sezony,“ napsala na svém Instagramu. „Musela jsem společně se svým týmem a doktory učinit těžké rozhodnutí a dát tělu ještě více času na vyléčení svých zranění, až poté začnu s intenzivním tréninkem.“

Už do letošní sezony vstupovala Kuzněcovová později, když kvůli zraněnému zápěstí zmeškala první dva měsíce a vrátila se až na březnovém podniku v Indian Wells. I když ji sezona rozhodně nevyšla podle představ a vyhrála jen 11 z 24 zápasů, přesto dokázala ve Washingtonu dokráčet po dvou letech až k titulu na okruhu WTA. Ani to jí ale nepomohlo, aby se udržela v první stovce žebříčku a aktuálně figuruje na 107. místě.

„Během několika dní podstoupím intenzivní terapii a pokusím se dostat své tělo do dobré formy,“ dodala držitelka 18 titulů na okruhu WTA a vítězka US Open 2004 a French Open 2009.