Odvážné plány. Nišikori si stanovil pro novou sezonu ultimátní cíle

- Jan Vojkůvka

Návrat mezi elitu byl těžký a vydřený, rozhodně však zasloužený. Japonský tenista Kei Nišikori se vracel v lednu na kurty po více než pětiměsíční pauze, v žebříčku byl dokonce na chvostu čtvrté desítky a před sebou těžký úkol. Ten zvládl a ročník zakončil na 9. místě světa. Spokojit se s tím ale nehodlá.

Bývalá světová čtyřka si pro nový ročník stanovila velmi smělé cíle. Nišikori by rád nad hlavu pozvedl tituly jak z grandslamů, tak turnaji ATP World Tour 1000. A to při dominanci Big Four a růstu vycházejících hvězd rozhodně nebude snadné.

Osmadvacetiletý Japonec během své kariéry byl ve finále US Open a čtyřikrát se dostal do finále na turnajích Masters. Letos se mu to povedlo v Monte Carlu. Na kýženou trofej ale stále čeká.

„Letos jsem vlastně hrál úplně bez tlaku a mám radost, jak se povedla druhá polovina sezony,“ uvedl semifinalista letošního US Open. „Hodně tvrdě jsem pracoval na fyzičce a cítím, že je moje tělo silnější. Doufám ale, že se v příštím roce dokážu ještě zlepšit.“

„Chci hrát tak, jak to dokážu, a jak vím, že jsem toho schopen. A pak vyhrát grandslam nebo Masters, to je můj cíl pro příští rok,“ poodhalil.

„Vím, že bude hodně záležet i na štěstí, ale chci si počkat na příležitost a využít jí,“ dodal.