Jednička v srdcích fanoušků. Halepová opět ovládla hlasování o nejoblíbenější tenistku

- Jan Vojkůvka

Světová jednička Simona Halepová není pouze královnou žebříčku, ale i srdcí fanoušků. Rumunská tenistka získala ocenění WTA Fan Favorite na základě hlasování tenisových fanoušků, kteří zvolili Halepovou jako nejoblíbenější hráčku na okruhu podruhé v řadě.

Simona Halepová prožila fantastický rok, který navíc ještě okořenila ziskem fanouškovského ocenění. To obdržela už minulý rok, kdy se jí podařilo přerušit šestiletou nadvládu Agnieszky Radwanské.

Rumunce se letos podařilo vyhrát grandslamový titul na Roland Garros a získala také trofeje na Rogers Cupu a v Šen-čenu. Podruhé v řadě také zakončila rok jako světová jednička, a to i přes zranění zad, kvůli kterému předčasně ukončila sezonu už po zářijovém turnaji v Pekingu.

Halepová má svou věrnou fanouškovskou základnu téměř na každém turnaji. „Jezdí a chodí všude, kde hraju, což je úžasné,“ řekla už v roce 2015. S tím, jak roste její sláva, roste i počet příznivců, což se projevilo podruhé v hlasování o ceně WTA Fan Favorite.

WTA Fan Favorite se udělovalo už podesáté. Po jednom ocenění získaly Rusky Maria Šarapovová a Jelena Dementěvová. Od roku 2011 do roku 2016 šestkrát získala cenu Polka Radwanská.