Bartoliová otevírá novou životní kapitolu. Pokusí se nastartovat mladou nadějnou tenistku

- Jan Havlovic

Marion Bartoliová se vrací do tenisového světa. Nikoliv však v pozici aktivní hráčky, nýbrž jako trenérka. První svěřenkyní wimbledonské šampionky bude nadaná Francouzka Lucie Wargnierová, která se pohybuje v žebříčku v osmé stovce. Bartoliová se tak do tenisového prostředí vrací po půl roce. Letos v červnu definitivně oznámila konec kariéry.

Marion Bartoliová se v uplynulém roce pokoušela o návrat, avšak tělo bylo proti. Wimbledonská šampionka z roku 2013 oznámila v polovině června definitivní konec aktivní kariéry. „Zvýšení tréninkových dávek se znovu odrazilo v bolestech v pravém rameni,“ odůvodnila Bartoliová své rozhodnutí.

Po necelém půl roce se čtyřiatřicetiletá Francouzka vrací do tenisového prostředí – nyní v pozici trenérky! Bývalá světová sedmička se pokusí nastartovat kariéru talentované krajanky Lucie Wargnierové, které se aktuálně pohybuje v žebříčku na 761. pozici.

Kariéru devatenáctileté tenistky zkomplikovalo vážné zranění kolene z roku 2015, kvůli kterému nemohla Wargnierová bezmála jedenáct měsíců hrát. Bývalá francouzská šampionka do 12 let a finalistka národního mistrovství Francie do 14 let se snaží proniknout mezi tenisovou elitu. A k tomu by měla dopomoci právě Bartoliová.

„Jsem moc šťastná, že budu trénovat Lucii Wargnierovou. Teď se ještě směje, ale uvidíme, co bude říkat po 18 dnech tréninku,“ oznámila dobře naladěná Bartoliová začátek spolupráce na Twitteru.

Na tréninky pod wimbledonskou šampionkou se těší také samotná Wargnierová. „Je to pro mě nový začátek. Chci se neustále zlepšovat a stoupat žebříčkem. Pokud to bude možné, ráda bych si zahrála kvalifikaci na domácím Roland Garros,“ popisuje devatenáctiletá hráčka cíle pro nadcházející sezonu.