Tipsarevič ubojoval vítězství a v dalším kole vyzve Michaličku

- Jozef Valenčík

Janko Tipsarevič se jako největší hvězda Prosperita Open představil jako třetí v pořadí na centrálním dvorci. Počasí bylo odpoledne již mnohem přívětivější než v dopoledních zápasech a Tipsarevič společně se svým soupeřem Podlipnikem-Castiilo předvedli nejhezčí zápas, který letos zatím turnaj přinesl. Bývalý osmý hráč se nakonec radoval z vítězství a v osmifinále se utká s Markem Michaličkou.

Michalička nezačal utkání s Francouzem Chazalem nejlépe. Po prohrané první sadě a ztraceném podání v úvodu druhého setu byl pod tlakem, ale situaci ustál a nakonec po obratu slaví postup. „Dneska to bylo těžký. Nezačal jsem nejlépe, ale na druhou stranu jsem nedělal moc chyb. Soupeř hrál aktivně a získával převahu, takže jsem si říkal, že musím sám začít hrát trošku aktivněji. Nakonec si myslím, že právě ta aktivita celý zápas rozhodla."

Český tenista včera odehrál dlouhý zápas ve čtyřhře, kde zvítězili s Ignatikem až v supertiebreaku 12:10 a dnes si připsal další dlouhý zápas: „Cítím se dobře, síly ještě jsou.“

Zítra na Michaličku čeká největší hvězda ostravského turnaje Srb Janko Tipsarevič: „Pro mě bude velká čest si s ním zahrát a určitě si to užiju naplno.“ Dnes hrál Tipsarevič na centrálním dvorci právě ve chvíli, kdy Michalička sváděl svůj soubor na kurtu číslo 3: „Hlasité ovace diváků z vedlejšího kurtu jsem vnímal, ale musím říct, že jsem byl dnes dobře koncentrován a tak mi to výrazněji nevadilo,“ dodal na závěr český tenista, který se z kvalifikace probojoval už do osmifinále.

Právě na centrálním dvorci se odehrával největší souboj dnešního dne, Janko Tipsarevič v krásné bitvě s Hansem Podlipnikem-Castillem vyhrál první set ve zkrácené hře a hnán ostravským publikem mířil za vítězstvím. Ve druhém setu však soupeř zabral a dokázal srovnat, vše se tak muselo rozhodnout až ve třetí sadě. V té nakonec slavil vítězství Tipsarevič a po výsledku 7:6, 3:6, 6:4 se tak radoval z výhry a postupu mezi nejlepších šestnáct. Tipsarevič na závěr klání poděkoval divákům, kteří dnes byli jednoznačně na jeho straně.

S turnajem se překvapivě loučí Adam Pavlásek, nasazená jednička v posledním hraném zápase na centrálním dvorci nestačila na Japonce Yasutaku Uchiyamu, se kterým český tenista prohrál 3:6 a 6:7 a s turnajem se tak loučí předčasně.

Prosperita Open - úterní výsledky dvouher

JAN ŠÁTRAL - Laslo Djere (FRA) 6:3, 4:6, 3:6
JAROSLAV POSPÍŠIL - Gleb Sakharov (FRA) 6:4, 6:4
MAREK MICHALIČKA - Maxime Chazal (FRA) 3:6, 6:2, 6:4
ADAM PAVLÁSEK - Yasutaka Uchiyama (JAP) 3:6, 6:7
Jordi Samper-Montana (ESP) - Matteo Viola (ITA) 6:2, 7:6
Kimmer Coppejans (BEL) - Jonathan Eysseric (FRA) 6:1, 6:2
Constant Lestienne (FRA) - Andrej Martin (SVK) 6:4, 6:3
Gregoire Barrere (FRA) - Dominik Šproch (SVK) 6:1, 6:3
David Guez (FRA) - Gianluca Naso (ITA) 7:6, 6:0


Galerie