První grandslam a vážná nemoc. Wozniacká zavzpomínala na těžký rok

- Jan Vojkůvka

Dánská tenistka Caroline Wozniacká má za sebou prazvláštní rok. Na jedné straně obrovské úspěchy v tenisovém i osobním životě, na straně druhé šok z nemoci, kterou jí diagnostikovali. Světová trojka vybojovala letos svůj premiérový grandslam a zasnoubila se s bývalým basketbalistou Davidem Leem. Naopak ji začalo trápit zdraví a trpí revmatoidní artritidou. Její dojmy z roku 2018 tak nemohou být rozpačitější.

V rozhovoru pro Tennis.com se Wozniacká rozpovídala o chvíli, kdy se dozvěděla o své vážné nemoci. O revmatoidní artritidě se dozvěděla těsně před US Open a dlouho si diagnózu nechávala pro sebe.

„Abych byla upřímná, už po Wimbledonu jsem se necítila dobře. Měla jsem pocit, že mám nějakou chřipku. Cestovala jsem do Washingtonu a bolely mě nohy a kolena. Když jsem vstávala, nemohla jsem vůbec zvednout ruce,“ řekla Wozniacká. „Šla jsem k doktorovi a ten mi řekl, že vše bude v pořádku. Ale víte jak, bylo mi jasné, že s tou nemocí to v pořádku není,“ podotkla ke zji

„Musela jsem zůstat pozitivně naladěna a naučit se s tím pracovat. Naštěstí je vždy nějaký způsob, jak se cítit lépe, což je super,“ usmála se Wozniacká.

Té se sezona na tenisových dvorcích povedla. Poprvé v kariéře získala grandslamový titul v australském Melbourne, trofeje získala i v Eastbourne a Pekingu. „Byla to skvělá sezona,“ hodnotila Wozniacká. „Konečně jsem vyhrála na grandslamu a mohu na sebe být hrdá. Byl to ale stejně těžký rok. Řítí se na vás tolik věcí a vy se stejně musíte pořád usmívat, aby jste se z toho nezbláznili,“ dodala Dánka.