WTA

Kvitová podstupuje tvrdou dřinu. Nechybí však čas na relax

- Radek Štohl

Na novou sezónu se již připravuje také Petra Kvitová. Sedmá tenistka světa se na další ročník aktuálně chystá v Dubaji, kde se snaží nic nezanedbat. Ve svém programu ovšem rovněž nachází trochu času na odpočinek.

Kvitová prožila skvělý rok 2018. Již na třetím turnaji v sezóně si dokráčela pro titul. Vítěznou sérii protáhla přes Fed Cup až k další trofeji v Dauhá. Úchvatná bilance se zastavila na čísle čtrnáct, když jí ve třetím kole v Indian Wells překvapila talentovaná Amanda Anisimová.

Další jízdu si Kvitová přichystala od začátku května do druhé poloviny června, když postupně získala trofeje z Prahy, Madridu. Po prohře ve třetím kole French Open (společně s US Open se jednalo o její letošní nejlepší výsledek na grandslamech) vyhrála také v Birminghamu.

Ve zbytku sezóny se za lepší turnaje dají považovat Cincinnati (semifinále) a New Haven (čtvrtfinále). Na závěrečném Turnaji mistryň prohrála všechny tři zápasy, jediný set uhrála ve druhém utkání proti Caroline Wozniacké.

Uplynulý ročník však osmadvacetiletá tenistka již hodila za hlavu. V těchto dnech se na novou sezónu připravuje v lukrativní Dubaji, kde podstupuje náročné tréninkové dávky, zároveň si ale umí najít čas na relax.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

?

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Pro 1, 2018 v 6:15 PST

Do nové sezóny česká hráčka vstoupí na podniku na podniku v Brisbane, kde se ukáže poprvé od roku 2013, kdy došla do osmifinále. O dva roky dříve celý turnaj vyhrála. Bylo to ve stejné sezóně, ve které získala první Wimbledon a také dosud jediný titul z Turnaje mistryň. Nebylo by špatné daný rok zopakovat.


Galerie