Šestnáctiletý ukrajinský supertalent míří do české extraligy! Bude hrát v týmu kapitána Nováka

- Jan Havlovic

Letošní ročník české tenisové extraligy nabídne nejen tuzemskou špičku, ale také zajímavá jména z ciziny. Jedním z nich bude teprve šestnáctiletá Marta Kosťuková, která bude hájit barvy týmu LTC Pardubice. Ukrajinka je považována za jeden z největších tenisových talentů současnosti a nyní ukáže své umění také českým fanouškům.

Tenisová extraliga láká každoročně zajímavá tenisová jména. Již tradičně startuje tuzemská tenisová špička, ke které se přidávají kvalitní cizinci. Letos se mohou fanoušci těšit například na světovou jedenáctku Lotyšku Sevastovovou, která bude reprezentovat Říčany.

Zajímavé jméno se podařilo získat také Pardubicím. Barvy LTC bude v tomto roce hájit jedna z nejtalentovanějších tenistek současnosti – Ukrajinka Marta Kosťuková.

Teprve šestnáctiletá tenistka bude v týmu kapitána Radima Nováka ženskou tenisovou jedničkou. Kosťuková se pohybuje v elitní dvoustovce a dala o sobě vědět především v prvním polovině letošní sezony.

Kostjuková nejprve zazářila na Australian Open, kde se stala od roku 2005 první hráčkou, která v pouhých patnácti letech úspěšně prošla kvalifikací. Mladá Ukrajinka neměla dost a její cestu zastavila až ve třetím kole krajanka Svitolinová.

Supertalent světového tenisu poté došel na dvou turnajích ITF do finále a na prestižním podniku v německém Stuttgartu dokráčel z kvalifikace až do osmifinále.

Ukrajinka zavítala v dubnu také do Prahy, kde však skončila hned v prvním kole kvalifikace. Nyní se Kosťuková podívá do České republiky znovu. Tým Pardubic bude na mladou Ukrajinku hodně spoléhat.

Kosťuková se v posledních dnech rozehrávala na halovém mistrovství Francie. V Paříži poté zůstala a trénovala zde po boku Lucie Šafářové, Slovinky Jakupovicové a dalších tenistek.

Soupiska týmu LTC Pardubice
Muži
Uladzimir Ignatik (BLR)
Kenny de Schepper (FRA)
Daniel Rabas
Štěpán Vančuřík
Daniel Janko
David Novák

Ženy
Marta Kosťuková (UKR)
Nikola Novotná
Adéla Wasserbauerová
Zuzana Zálabská