Sparta půjde do extraligy s Kvitovou, Prostějov s Plíškovou. Chybí jedno velké jméno

- Jan Vojkůvka

Tenisová extraliga, jež se tradičně koná v prosinci, se pomalu blíží. Všech osm družstev, které se klání o extraligový titul zúčastní, oznámilo předběžné sestavy, v nichž neschází největší tuzemská tenisová esa. Až na jedno, kterým je Tomáš Berdych. Dlouhodobá mužská jednička si letošní domácí soutěž nezahraje.

Berdych předčasně ukončil sezonu už před Wimbledonem a rozhodl se nechat tělo a zejména bolavá záda pořádně odpočinout. Ačkoliv už stanovil svůj návrat na okruh ATP, v extralize, který bývá brána jako příprava před novou sezonou, se nepředstaví.

Z předních českých tenistů nebudou scházet na soupisce Prostějova Jiří Veselý či Adam Pavlásek, Lukáš Rosol si zahraje za pražskou Spartu, talentovaný Michael Vrbenský pak posílí Jihlavu.

Přehlídkou hvězd je, jako už tradičně, ženská část extraligy. V barvách Agrofertu Prostějov se představí Karolína a Kristýna Plíškovy a Barbora Strýcová. Sparta naopak nasadí Petru Kvitovou a Kateřinu Siniakovou.

I.ČLTK se zase bude spoléhat na Markétu Vondroušovou, Karolínu Muchovou a Terezu Martincovou. Barbora Krejčíková a Renata Voráčová posílí Přerov a mezi černé koně bude patřit říčanský tým. Ten nasadí Andreu Sestini Hlaváčkovou i zahraniční posily Anastasiji Sevastovovou s Jekatěrinou Alexandrovovou.

Favoritem extraligy bude stejně jako v minulých letech Prostějov, který vyhrál už desetkrát v řadě. Největším soupeřem by měla být tradičně Sparta.

Kompletní soupisky si můžete prohlédnout zde.