Zpět mezi elitu? Wawrinka si pro začátek sezony stanovil smrtící kalendář

- Jan Vojkůvka

Švýcarský tenista Stan Wawrinka neprožil dobrou sezonu. Po operaci kolene se dlouho nemohl dostat do ideální formy, navíc ho limitovalo i celkově zdraví a v žebříčku se propadl až na 66. místo. Bývalý grandslamový šampion však chce zpátky mezi elitu.

A třiatřicetiletý tenista pro to chce udělat vše, co bude v jeho silách. Odpovídá tomu i jeho kalendář, ve kterém od poloviny ledna nebude mít téměř vůbec žádný čas na odpočinek.

Sezonu zahájí Švýcar v katarském Dauhá, po kterém bude následovat první grandslam roku v Melbourne. Po krátké pauze si v únoru zahraje na podnicích v Sofii, Marseille a Acapulcu, načež vyrazí do Severní Ameriky odehrát Masters v Indian Wells a Miami.

Na obou Masters mu navíc hrozí, že bude muset hrát i náročnou a nevyzpytatelnou kvalifikaci, což by byla další zápasová zátěž na Wawrinkovo už tak dost zdecimované tělo.

Vítěz Australian Open, French Open a US Open však enormně touží po návratu mezi elitu. Bývalý třetí hráč světa si ale naordinoval natolik těžký turnajový plán, že bude zajímavé sledovat, jak se s tím popere. V letošním roce odehrál sice 17 turnajů, ale celkem pouhých 34 zápasů.