Halové MČR žen: Nadějná juniorka si zajistila postup. Semifinále nemine ani Kolodziejovou

- Radek Štohl, Marek Bartošík

Halové mistrovství České republiky žen je v plném proudu. V tenisové hale v Milovicích, kde se hraje od úterý, se ve čtvrtek sehrály čtvrtfinálové zápasy dvouhry a semifinálové duely čtyřhry. V singlu si postup zajistily Miriam Kolodziejová, Veronika Vlkovská, Pernilla Mendesová a Karolína Beránková. V deblu si o titul zahrají dvojice Kolodziejová, Vlčková a Beránková, Vlkovská.

Kolodziejová neztratila set ani ve čtvrtfinále
Velmi hladce se do semifinále dostala první nasazená Miriam Kolodziejová. Jednadvacetiletá tenistka, která v úvodních dvou kolech soupeřkám nadělila dva kanáry, ve čtvrtek dopoledne přehrála Ivanu Šebestovou 6:4, 6:2. Kolodziejová si k postupu vypomohla třemi brejky, jedinou hrozbu soupeřky odvrátila.

Bez ztráty sady postupuje také Vlkovská
Ani Veronika Vlkovská ve třetím duelu na halovém MČR neztratila dějství. Češka ve čtvrtfinále neměla problémy s Darjou Viďmanovou, kterou porazila 6:4, 6:1. Vlkovská v zápase trefila tři esa, její protihráčka naopak vytvořila čtyři dvojchyby. Ve čtvrtečním klání bylo k vidění šest brejků, pět úspěšných pro Vlkovskou.

Mendesová přišla jen o pět her
Třetí semifinalistkou halového MČR se stala Pernilla Mendesová. Jedna z favoritek turnaje si ve čtvrtfinále poradila s Denisou Pospíšilou 6:2, 6:3, kterou přehrála za hodinu a sedmnáct minut. Velký rozdíl nastal v úspěšnosti po prvním servisu. Mendsová po něm získala 66 % míčků, zatímco Pospíšilová jen 42 %.

Beránková se stala poslední semifinalistkou
Jako poslední ze čtvrtfinále dvouhry postoupila Karolína Beránková. Česká hráčka vyzrála na Nikolu Bartůňkovou po setech 6:4 a 6:1, když si k postupu pomohla třemi trefenými esy. V zápase celkově získala o jednadvacet výměn více.

O deblový titul se utkají páry Kolodziejová, Vlčková a Beránková, Vlkovská
První nasazená dvojice Miriam Kolodziejová, Karolína Vlčková přehrála ve vyrovnaném semifinále Lindu Noskovou a Darju Viďmanovou 6:7(5), 6:1 a 11:9. Nosková a Viďmanová přitom v super tiebreaku vedly už 9:6 a dvakrát podávaly. Favorizované duo zaznamenalo čtyři esa, poražené ani jedno. Druhými finalistkami se staly Karolína Beránková a Veronika Vlkovská, které porazily Kláru Hájkovou a Anetu Laboutkovou 6:2 a 7:5.

Čtvrtfinále dvouhry
Miriam Kolodziejová – Ivana Šebestová 6:4, 6:2
Veronika Vlkovská – Darja Viďmanová 6:4, 6:1
Pernilla Mendesová – Denisa Pospíšilová 6:2, 6:3
Nikola Bartůňková – Karolína Beránková 4:6, 1:6

Semifinále čtyřhry
Kolodziejová, Vlčková – Nosková, Viďmanová 6:7(5), 6:1, 11:9
Beránková, Vlkovská – Hájková, Laboutková 6:2, 7:5