Williamsová k soudu nemusí. S rodinou zesnulého se finančně vyrovnala

- Jan Vojkůvka

Americké tenistce Venus Williamsové spadl velký kámen ze srdce. Po loňské autonehodě, po níž zemřel osmasedmdesátiletý muž, hrozila slavné hráčce žaloba od rodiny zesnulého. S pozůstalými se ale Williamsová nakonec dohodla na mimosoudním vyrovnání.

Bližší informace ohledně dohody rodiny Barsonových s Williamsovou poskytnuty nebyly. Jisté ale je, že Američanka se s pozůstalými po Jeromu Barsonovi dohodla na finančním vyrovnání, po kterém právníci rodiny tolik volali a hrozili tenistce žalobou.

Policie sice už dříve uzavřela případ s tím, že se Williamsová před fatální autonehodou dopravního přestupku nedopustila, ale to nebránilo právníkům rodiny Barsonových v požadavku nespecifikovaného odškodného. S výsledkem vyšetřování se totiž nespokojili. Nyní může však Williamsová opět svobodně dýchat.

Osmatřicetiletá tenistka havarovala 9. června v Palm Beach Gardens. Po vjetí na šestiproudovou dálnici, při kterém údajně nezabrdila na červenou, do jejího vozidla narazilo auto staršího manželského páru. Policie při svém vyšetřování došla k závěru, že Williamsová dopravní přestupek nespáchala a za autonehodu nenese zodpovědnost.

Při srážce vyvázla tenistka bez zranění. Řidička druhého vozidla, Linda Barsonová, skončila v nemocnici se zlomenou rukou. Nejhůře dopadl Jerome Barson, jenž utrpěl vážné zranění hlavy. Na následky zranění po dvou týdnech Barson zemřel.