Blázen roku z Bratislavy. Rakouský tenista pobouřil fanoušky oslavou „na Ronalda“

- Jan Havlovic

Zřejmě nejbizarnější vítěznou tenisovou oslavu letošního roku předvedl na challengeru v Bratislavě Rakušan Jurij Rodionov. Devatenáctiletý tenista oslavil vítězství v prvním kole nad Bělorusem Ignatikem vskutku netradičně – hlasitě zařval na celou halu a po vzoru Hulka se snažil roztrhat své tričko. Vše korunoval oslavným skokem podobným tomu, kterým Cristiano Ronaldo slaví vstřelenou branku.

Pořádný poprask vzbudila v tenisovém světě vítězná oslava Rakušana Jurije Rodionova. Devatenáctiletý tenista zvítězil v prvním kole challengeru v Bratislavě nad Bělorusem Uladzimirem Ignatikem 6:2, 6:7(1) a 7:6(6). Z vydřeného vítězství měl Rodionov obrovskou radost – dokonce tak velkou, že se po vítězném míčku snažil roztrhnout své tričku na půl. Bohužel neúspěšně.

Bláznivé chování se nesetkalo s pochopením u jeho soupeře Uladzimira Ignatika, který odmítl podal soupeři ruku.

To byla „zelená“ pro Rodionova, která si potřásl pravicí s rozhodčím a mohl dokončit sérii vítězných oslav. Mladý Rakušan naběhl doprostřed kurtu a předvedl oslavu podobnou té, kterou předvádí jeden z nejlepší fotbalistou současnosti Cristiano Ronaldo po vstřelení branky.

Plusové body Rodionov nezískal ani u fanoušků, kteří jeho chování ve velkém kritizovali. „On právě vyhrál grandslam?“ žasl jeden z komentujících nad oslavou rakouského tenisty. „Právě ztrapnil sám sebe před celými pěti návštěvníky v ochozech,“ dodal vtipně další z fanoušků.

K celé situaci se následně vyjádřil i Rodionov na své facebookové stránce. „S Ignatikem se známe dlouho, ale nikdy jsme nebyli přátelé. Na kurtu máme mezi sebou vždy speciální rivalitu. Rozhodčí udělal několik sporných rozhodnutí, čímž přidal zápasu na dramatičnosti. Ignatik si se mnou nepodal ruku, ačkoliv jsem na něj u sítě čekal. To mě rozzuřilo a donutilo oslavovat vítězství,“ okomentoval závěr zápasu devatenáctiletý Rakušan.