WTA

Hvězdný Auckland! Novozélanďané uvidí tří bývalé světové jedničky i dvě Češky

- Jan Havlovic

S blažícím se koncem roku se blíží také nová tenisová sezona! Jedním z prvních turnajů po Novém roce se bude konat v novozélandském Aucklandu, kam zavítají Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová. Turnajová ředitel Karl Budge si mne ruce, neboť dorazí i tři bývalé světové jedničky – Caroline Wozniacká, Venus Williamsová a Victoria Azarenková. Poslední potvrzenou účastnicí ASB Classic je Kanaďanka Eugenie Bouchardová.

Zatímco Evropa se ukládá k zimnímu spánku, na druhé straně zeměkoule propuká parné léto. Na novozélandské sluníčko se mohou těšit z českých tenistek Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová, které jsou přihlášené na ASB Classic v Aucklandu.

Dvaatřicetiletá Strýcová se na Novém Zélandu představí již poosmé. Plzeňská tenistka zaznamenala nejlepší výsledek před čtyřmi lety, kdy došla do semifinále. To Vondroušová okusí dvorce v ASB Tennis Centre podruhé v kariéře.

Pořadatelé v čele s turnajovým ředitelem Karlem Budgem si mnou ruce. Podařilo se jim totiž získat do startovního pole hvězdná jména. Hlavním lákadlem pro fanoušky bude světová trojka Dánka Caroline Wozniacká a tenisoví nadšenci se mohou těšit i na bývalé světové jedničky – Venus Williamsovou a Victorii Azarenkovou.

V pondělí oznámili pořadatelé start další tenisové hvězdy – wimbledobnské finalistky Eugenie Bouchardové. „Tři bývalé jedničky, tři grandslamové šampionky, obhájkyně titulu (Julia Görgesová) a teď jedno z největších jmen v tenise (Eugenie Bouchardová). Letos to bude opravdu velké,“ těší se Karl Budge, turnajový ředitel.

„První kola budou opravdu nabitá. Budeme muset během dvou dní udělat zápasový program s Caroline, Julií, Venus, Vikou a Genie. Takovou hvězdou sestavu jsme tu ještě neměli,“ lebedí si Budge.

Kromě již zmíněných jmen nechybí ve startovní listině například olympijská vítězka Mónica Puigová, Slovenka Viktoria Kužmová nebo americká fedcupová reprezentantka Sofia Keninová.