Nejšťastnější den života! Bývalá světová jednička porodila dcerku Elizabeth

- Tomáš Macák

V červnu se po boku krajanky Jekatěriny Makarovové stala nejlepší ženou světa v deblu. Mnohem větší dárek pro Jelenu Vesninovou byl ale teprve na cestě. Po Roland Garros zmizela z kurtů a důvod byl jasný. Na začátku tohoto týdne porodila dvaatřicetiletá Ruska dceru Elizabeth.

Jelena Vesninová je další bývalou – byť v tomto případě deblovou – světovou jedničkou, která v relativně nedávné době přivedla na svět potomka. Loni v září porodila dceru Alexis Serena Williamsová, během letošního března zase slavila narození synka Luky Ana Ivanovičová.

Na ruskou tenistku, která ale pochází z ukrajinského Lvova, přišla řada tento týden. Na svém instagramovém profilu se Vesninová pochlubila fotkou z porodnice, na které je částečně vidět i její dcerka Elizabeth Tabuncovová.

„Když ses poprvé nadechla, vzala si dech nám,“ napsala vítězka tří singlových trofejí na okruhu WTA k příspěvku. A k tomu semifinalistka z Wimbledonu z roku 2016 dodala: „Je to nejšťastnější den v našem životě. Dcerko, čekali jsme na tebe.“

Těhotenství oznámila Vesninová veřejně až na začátku října. V letošní sezóně stihla ještě před vynucenou pauzou odehrát celkem 44 zápasů.