Federer by mohl hrát příští rok na antuce! Jeho trenér vysvětlil proč

- Jan Havlovic

Antuka a Roger Federer? Tohle spojení už delší dobu neplatí. Legenda světového tenisu by se však mohla na tomto povrchu po dvouroční odmlce znovu objevit. Naznačil to jeho kouč Severin Luthi. „Tyhle delší pauzy nejsou pro Rogera s přibývajícím věkem příliš dobré. Jednou z možností je návrat na antuku,“ prozradil Luthi s rozhovoru pro deník Le Matin.

Tenisovým fanouškům svitl plamínek naděje, že na antukových dvorcích v Paříží konečně uvidí po tříroční odmlce Rogera Federera! 

Sedmatřicetiletá legenda bílého sportu antukovou sezonu poslední dva roky vynechala, aby se mohla kvalitně připravit turnaje na trávě. Nyní to však vypadá, že by Federer své plány pro příští sezonu mohl pozměnit.

Prozradil to jeho dlouhodobý kouč Severin Luthi v rozhovoru pro deník Le Matin. „Tyhle delší pauzy nebyly v tomto roce tak efektivní jako v tom loňském,“ vzpomíná Luthi na rok 2017, ve kterém Federer triumfoval na Wimbledonu. 

V tomto roce měl Federer druhou polovinu sezony slabší. Turnajové vavříny vybojoval „jen“ ve Stuttgartu a v Basileji. Na grandslamech a větších podnicích si pro titul nedošel. „Čím je Roger starší, tím jsou pro ně pauzy v průběhu sezony horší,“ myslí si Luthi.

„Jednou z možností je návrat na antuku. Další možností je přidat v průběhu sezony jeden až dva intenzivní tréninkové bloky,“ přemýšlí nahlas uznávaný švýcarský kouč.

Luthi však jedním dechem dodává, že na rozhodnutí je ještě hodně času. „Zhodnotíme si to, prodiskutujeme to a rozhodneme,“ říká závěrem kouč Rogera Federera.