VIDEO: Sock si v Londýně zahrál na Neymara a rozesmál publikum

- Marek Bartošík

Není tajemstvím, že Američan Jack Sock patří mezi největší vtipálky na okruhu. Svůj poslední kousek předvedl šestadvacetiletý tenista z Nebrasky v dnešním semifinále Turnaje mistrů po kolizi s podavačkou míčků.

Loni se Sock na Turnaj mistrů dostal ve dvouhře, a to především díky senzačnímu triumfu na pařížském Masters. Letos se mu ve dvouhře vůbec nevedlo, ve čtyřhře však doslova válel a do Londýna se probojoval díky dvěma grandslamovým trofejím po boku Mikea Bryana.

Americký pár si v semifinále Turnaje mistrů poradil s dvojicí Jamie Murray, Bruno Soares 6:3, 4:6 a 10:4. Nejvtipnější moment tohoto utkání se odehrál už po úvodní hře. Sock si úspěšně podržel své podání a jeho pozornost se upřela na Mikea Bryana, s nímž si chtěl nejspíš plácnout.

Nevšiml si však podavačky, která se před ním zničehonic zjevila ve snaze chytit zatoulaný míček. Následovala mírná srážka, po níž se Američan „rozplácl“ na kurt. Některým tak jistě připomněl simulování jinak velmi kvalitního fotbalisty Neymara z letošního mistrovství světa. Sock svým vtipným představením rozesmál nejen svého parťáka a londýnské publikum, ale nakonec i původně nešťastnou podavačku.

Tenista a podavačka si po duelu s úsměvem připomněli neobvyklou situaci.