Jdu si dát ledovou sprchu, nevěřila Hradecká před singlem

- Daniel Kubelka

Lucie Hradecká sice v prvním kole v Riu neuspěla, i přes porážku však byla ráda, že si na největší sportovní akci roku mohla zahrát i dvouhru.

(Původní zpravodajství z Rio de Janeira přímo pro Tenisový svět)

V prvním kole jste neuspěla, ale jaké jsou vaše pocity?

Já jsem byla ráda, že jsem si zahrála. Dvouhru na olympiádě jsem ještě nehrála. Bylo to pro mě překvapení. Snažila jsem se, co to šlo, bohužel ten kurt byl menší než na kterém jsem trénovala.

Jak jste se vůbec dozvěděla, že budete hrát?

Včera ráno mě Petra budila. Já jsem nechala mobil ve vedlejší místnosti, protože jsem nechtěla Petru vzbudit. Petra mě pak v 10:10 budila, že musím být v 11 na kurtech, že jsem první náhradnice a že tam prostě musím být. V první chvíli jsem nevěděla, o čem to vůbec mluví. Tak jsem jí říkala, počkej, jdu si dát studenou sprchu a pak mi to řekneš (úsměv). Celý den jsem pak čekala tady, tak jsem se ptala, jestli je nějaká možnost, že bych si zahrála. Řekli mi, že by se ještě druhý den mohl někdo odhlásit a odpoledne už mi řekli, že jsem se dostala.

Jaké to bylo prosedět celý den, když jste nemohla nic dělat?

Mohli jsme jít hrát, ale kurty byly plné. My jsme měli trénink napsaný až na odpoledne. Člověk tu musí být k dispozici, kdyby se některá z hráček před zápasem zranila nebo odhlásila.

Vy jste se dozvěděla hned, že budete hrát proti Wozniacké?

Kolem třetí hodiny odpoledne jsem se dozvěděla, že jsem se dostala do hry místo Hsieh a že hraju s Caroline (Wozniackou).

Jaká byla vaše první reakce?

Moje první pocity byly skvělé, byla jsem ráda, že si zahraju singla (úsměv).

Bylo vaši motivací porazit Caroline a zahrát si v dalším kole s Petrou Kvitovou?

To jsem se pak také dozvěděla, že kdybych vyhrála, tak budu hrát s Petrou. Já sama jsem to nevěděla, já se na to  nedívám. Nemyslím si, že by to byla větší motivace. Jak už jsrm řekla, vždycky se dívám jen na první kolo a kdo bude dál, to už neřeším. Když člověk prohraje, tak už je to potom jedno, kdo by čekal dál.

Budete nyní Petře radit, když jste Dánku už proklepla?

Petra radila mně před zápasem a kdybych to dodržela, tak by to fungovalo. Zná ji velice dobře, hodně toho spolu odehrály a odtrénovaly. Myslím si, že Petra sama nejlíp ví, co proti ní hrát.

Jak to vypadá s vaším zraněním?

Zatím je to v pořádku, břicho je v pohodě. Jsem ráda, že to vydrželo. Od doby, co se mi to stalo, tak jsem nehrála dva sety, tak jsem za ten dnešní zápas ráda.

Byla to příjemná rozehrávka před čtyřhrou?

To určitě ano. Ať je to jak chce, člověk tu může trénovat sebevíc, ale zápas je prostě něco jiného. Jsem moc ráda, že jsem si před deblem takhle zahrála.