FOTO: Báro, díky! TOP momenty nezdolné bojovnice Strýcové z její fedcupové kariéry

- Jan Havlovic

Bohatá fedcupová kariéra Barbory Strýcové je u svého konce. Plzeňská tenistka reprezentovala Českou republiku dlouhých šestnáct let a o tomto víkendu zakončila svou reprezentační pouť – stylově ziskem titulu! Podívejte se na výběr fotografií Barbory Strýcové z posledních let reprezentační kariéry zachycených objektivem Pavla Lebedy.

Dvacátého července roku 2002 to všechno začalo. Tehdy neznámá Barbora Strýcová poprvé nastoupila za fedcupový tým České republiky. Hned při své premiéře se divákům uvedla skutečným uragánem, když Kanaďanku Drakeovou vyřídila 6:1, 6:0!

Strýcová tehdy nastartovala cestu, během které sehrála nespočet památných bitev, ať už v domácím prostředí či v zahraničí. Ale hlavně – získala během ní čtyři fedcupové trofeje.

V roce 2011 byla členkou týmu ve čtvrtfinále a v semifinále, avšak v moskevském finále chyběla. Hlavní vrchol měl teprve přijít. Barbora Strýcová se výraznou měrou podílela na famózním českém fedcupovém hattricku v letech 2014 – 2016.

Největší podíl měla Strýcová na triumfech při domácím finále proti Rusku a ve Francii v roce 2016. V obou případech vybojovaly rozhodující bod právě Barbora Strýcová s Karolínou Plíškovou ve čtyřhře.

Zlatou tečku napsala Strýcová za fedcupovou kariérou o uplynulém víkendu v pražské O2 areně. Na cenném skalpu Spojených států amerických se podílela vydřenou výhrou nad Sofií Keninovou a mohla se společně se spoluhráčkami radovat ze zisku šestého titulu během posledních osmi let. 

Strýcová dopředu avizovala, že právě tento víkend ukončí reprezentační kariéru. A rozloučila se na vrcholu!

Připomeňte si v unikátní galerii nejlepší okamžiky reprezentační kariéry Barbory Strýcová zachyceny objektivem fotografa Pavla Lebedy. 


Galerie