Bývalá světová dvojka oznámila konec kariéry

- Jan Vojkůvka

Své úvahy nad koncem kariéry potvrdila nedávno v rozhovoru pro Eurosport. Ani sama ale nejspíš netušila, že věci naberou tak rychlý spád. Polka Agnieszka Radwanská ve středu oznámila, že se na kurty už nevrátí. Kariéru tím ukončila bývalá světová dvojka a finalistka Wimbledonu.

Vítězka celkem 20 titulů na okruhu WTA přiznala v listopadu vleklé problémy s nohou, které jí znemožňovaly hrát tenis od turnaje v Soulu v září, po kterém ukončila sezonu. Bývalá světová dvojka sice dlouho věřila, že se dokáže na kurty vrátit, ale nelepšící se stav ji nakonec přinutil k razantnímu řešení.

Šampionka z Turnaje mistryň v roce 2015 ke svému ukončení kariéry vydala prohlášení na sociálních sítích. „Chtěla bych se podělit o jedno z nejdůležitějších rozhodnutí v mém životě. Po 13 letech profesionálního hraní tenisu jsem se rozhodla ukončit kariéru,“ napsala Polka.

„Už dlouho nejsem schopná trénovat a hrát tak, jak bych chtěla. Moje tělo nedokáže naplnit mé očekávání. S ohledem na své zdraví jsem se rozhodla, že nebudu dál tolik zatěžovat své tělo a snažit se překračovat limity,“ podotkla.

Ve svém prohlášení také vyjádřila, že reprezentovala polský tenis nejlepším způsobem, jakým mohla. O tom svědčí i její bilance ve Fed Cupu, v níž dosáhla na 42 výher a pouze 11 porážek.

Kromě finále Wimbledonu v roce 2012 si bývalá světová dvojka zahrála také dvakrát semifinále na Australian Open a další dvě semifinále v oblíbeném All England Clubu. Několikrát sahala po postu světové jedničky, který jí ale, stejně jako grandslamový titul, nakonec unikl.