Drama na Turnaji mistrů. Debl plný bolesti prožili Mahut i Melo

- Jan Vojkůvka

Turnaj mistrů ještě není ani ve své polovině a už byl svědkem několika kuriózních, ale zároveň hodně bolestivých okamžiků. V hlavní roli se ocitli deblisté Nicolas Mahut a Marcelo Melo, kteří na letošní vystoupení v Londýně jen tak nezapomenou.

Přinejmenším Mate Pavič si však o oné bolesti, kterou měl zažívat Francouz Mahut, myslel svoje: „Nevím tedy, jak velkou bolest cítil nebo ne, ale upřímně, hráli normálně. Na konci se zápasu se i vrátili do zápasu. Někdy je to spíš o hereckém výkonu než o tom, že cítíte bolest,“ hodnotil chorvatský tenista.

A co se vlastně v duelu mezi Marachem a Pavičem proti Herbertovi s Mahutem, který vyhrála prvně jmenovaná dvojice, stalo? Mahut dobíhal lob soupeře daleko za základní čárou a přepadl přes reklamní blok značky Lacoste. Paradoxně stejné značky, která sponzoruje i Mahuta.

Francouz okamžitě potřeboval ošetření kvůli zranění holeně, a to jak na kurtu, tak posléze i mimo něj. A Chorvat Pavič měl pocit, že se jednalo spíš o snahu narušit formu vedoucí dvojice. Pád to ovšem nebyl vůbec příjemný.

K mnohem horší situaci došlo v utkání mezi Mikem Bryanem s Jackem Sockem proti dvojici Lukaszi Kubotovi a Marcelu Melovi. Celá situace nakonec dostala i svou přezdívku – MeloDrama.

Při přestřelce na síti se Američan Sock rozhodl využít spíš síly než techniky. A odnesl to právě Brazilec Melo, který schytal dělový forhend do lokte. Rána, která „štípla“ Mela do pravé ruky, nebyla vůbec příjemnou záležitostí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

My bad ? @marcelomelo83 ??????????

Příspěvek sdílený Jack Sock (@jack.sock),Lis 12, 2018 v 4:13 PST

A to i vzhledem k tomu, že Sockův forhend je skutečná zbraň. Ostatně, posuďte sami z jiného Američanova úderu, který vypadal jako skutečný projektil.