Turnaj mistrů: Djokovič je prvním semifinalistou, rozhodla o tom výhra Čiliče nad Isnerem

- Jan Vojkůvka

Čtvrtým hracím dnem pokračoval Turnaj mistrů v Londýně. Prvním jistým semifinalistou se stal Novak Djokovič, který si v odpoledním duelu poradil s Němcem Zverevem. O definitivní jistotě postupu světové jedničky rozhodla až třísetový výhra Marina Čiliče nad Američanem Johnem Isnerem 6:7(2), 6:3 a 6:4.

Djokovič je prvním semifinalistou
Novak Djokovič se stal prvním semifinalistou letošního ročníku Turnaje mistrů. O postupu světové jedničky rozhodla třísetová výhra Marina Čiliče nad Američanem Johnem Isnerem v poměru 6:7(2), 6:3 a 6:4. Čilič se tak dostal na třetí pozici této skupiny, avšak v posledním zápase narazí právě na světovou jedničku. To Isner, který již ztratil šanci na postup, vyzve Němce Alexandera Zvereva.

Djokovič bez ztráty podání smetl Zvereva
Světová jednička Novak Djokovič udělal důležitý krok za postupem do semifinále Turnaje mistrů. Srbský tenista ani ve svém druhém utkání neztratil set a vévodí tabulce své skupiny. Ve středu bez ztráty podání smetl německého tenistu Alexandra Zvereva (5.) po setech 6:4, 6:1.

Djokovič čelil za celý zápas jen dvěma brejkbolům v deváté hře první sady. Po odvrácení obou šancí soupeře to byl právě Srb, kdo dosáhl hned v další hře brejku a získal úvodní set. Ve druhém dějství za stavu 1:1 vyhrál pět gemů v řadě.

Bryan se Sockem vyhráli i druhý zápas
Americká dvojice Mike Bryan a Jack sock jsou zatím v Londýně nezastavitelní. Dvojnásobní grandslamoví šampioni z této sezony porazili ve svém druhém utkání na Turnaji mistrů rakousko-chorvatský pár Oliver Marach, Mate Pavič po setech 6:4, 7:6(4) a bez ztráty setu vedou skupinu A.

Herbert s Mahutem vybojovali naději
Francouzská dvojice Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut vybojovali ve druhém utkání čtyřhry ve středu naději na postup do semifinále. Po setech 6:2, 6:4 porazili polsko-brazilský pár Lukasze Kubota a Marcela Mela.

Skupina A, dvouhra
Novak Djokovič (SRB, 1.) – Alexandr Zverev (GER, 5.) 6:4, 6:1
Marin Čilič (CRO, 7.) – John Isner (USA, 10.) 6:7(2), 6:3, 6:4

Skupina A, čtyřhra
Marach (AUT), Pavič (CRO) – M. Bryan, Sock (USA) 4:6, 6:7(4)
Kubot (POL), Melo (BRA) – Herbert, Mahut (FRA) 2:6, 4:6