ATP

Turnaj mistrů: Federer si uchoval šanci na postup ze skupiny, Anderson smetl Nišikoriho

- Jan Havlovic

Letošní ročník Turnaje mistrů míří kvapem dál a v úterý měl na programu již třetí hrací den. Vrcholem byl pro tenisové fanoušky až poslední večerní zápas, ve kterém Roger Federer porazil ve dvou setech Rakušana Dominica Thiema a uchoval si šanci na postup ze skupiny. V odpoledním zápase si pojistil první místo ve skupině Llyetona Hewitta Jihoafričan Kevin Anderson, který dovolil Japonci Nišikorimu jediný gem!

Federer si poradil s Thiemem
Roger Federer (3.) vybojoval na letošním Turnaji mistrů první výhru a odčinil tak úvodní zaváhání ze zápasu proti Nišikorimu. Švýcarský tenista si v úterním večerním duelu poradil s Rakušanem Dominicem Thiemem (8.), kterého porazil za 68 minut po setech 6:2 a 6:3. Federer si tak zachoval šanci na postup ze skupiny, avšak v závěrečném duelu bude muset porazit Kevina Andersona. Na dálku bude totiž soupeřit o druhé postupové místo s Keiem Nišikorim, kterého čeká souboj s Dominicem Thiemem. Jistotu postupu zatím nemá ani Anderson.

Anderson smetl Nišikoriho
Kevin Anderson (6.) slaví při svém debutu na Turnaji mistrů druhou výhru! Jihoafričan si v odpoledním duelu skupiny Llyetona Hewitta doslova pohrál s Japoncem Nišikorim (9.), kterého smetl za 66 minut po setech 6:0 a 6:1. Anderson zasypal svého soupeře deseti esy, proměnil pět brejkbolů a hladce si došel pro výhru. Světová šestka si tak druhou výhrou pojistila vedení ve skupině a je blízko postupu do semifinále! V závěrečném utkání vyzve Anderson Švýcara Rogera Federera. 

Klaasen s Venusem mají první výhru
Raven Klaasen s Michaelem Venusem slaví první výhru na letošním Turnaji mistrů. Tato dvojice si v úvodním utkání úterního programu poradila s párem Mektič – Peya po bezmála dvou hodinách po setech 7:6(5), 7:6(5). Klaasen s Venusem si tak v souboji dvou poražených z úvodních duelů připsali první výhru na turnaji a zachovali si šanci na postup ze skupiny.

Murray se Soaresem mají druhou výhru
Jamie Murray a Bruno Soares vyhráli na letošním Turnaji mistrů i druhý zápas ve skupině Llorda/Santoro a udělali velký krok k postupu do semifinále. Britsko-brazilský pár si v úterý večer poradil v Londýně s kolumbijskou dvojicí Cabal, Farah za 75 minut po setech 6:4 a 6:3. Murray se Soaresem se tak dostali na první místo ve skupině.

Skupina Llyetona Hewitta – dvouhra
Kevin Anderson (RSA, 6.) – Kei Nišikori (JPN, 9.) 6:0, 6:1
Roger Federer (SUI, 3.) – Dominic Thiem (AUT, 8.) 6:2, 6:3

Skupina Llodra/Santoro – čtyřhra
Klaasen, Venus (RSA/NZL) – Mektič, Peya (CRO/AUT) 7:6(5), 7:6(5)
Cabal, Farah (oba COL) – J.Murray, Soares (GBR/BRA) 4:6, 3:6